Greseli pe care sa le eviti cand decorezi un spatiu mic

Este destul de complicata decorarea unei incaperi mici, unde  marirea spatiilor de depozitare si utilizarea optima a suprafetei sunt cele mai importante. V-am obisnuit deja cu sfaturile noastre despre ”cum sa decorezi” un spatiu mic, acum va vom impartasi idei despre ”cum sa nu decorezi” intr-o incapere de dimensiuni mici.

Deschide Galeria

Ce greseli se pot evita?

Lupta cu dimensiunile

Cu alte cuvinte – nu fortati nota. Daca nu aveti loc pentru masuta de cafea in living, inghesuirea ei nu e o solutie. O varianta mai buna e sa renuntati la ea sau inlocuiti-o cu un raft in continuarea canapelei pe care sa asezati revistele si telecomanda.

Delimitarea camerelor

Daca aveti mai multe camere, ajutati casa sa para mai spatioasa prin unirea vizuala a incaperilor. Acest lucru il puteti face prin folosirea unei singure palete de culori sau a unui stil general. Astfel, un spatiu va fi extensia altuia, rezultand o unitate vizuala, mai bine decat mai multe camere mici, despartite.

Irosirea spatiului valoros

Fiecare centimetru patrat dintr-o incapere mica trebuie valorificat. Astfel, in bucatarie, folositi spatiul de sub corpurile suspendate pentru asezarea ustensilelor de bucatarie, in locul altor vase decorative. In acest fel, veti avea mai mult spatiu in dulapuri unde puteti depozita alte lucruri.

Pastrarea lucrurilor nefolositoare

Nu conteaza cate solutii de depozitare folositi, tot veti avea spatiu limitat. Stabiliti care sunt lucrurile cu adevarat necesare din casa si scapati de cele care ocupa spatiu fara rost.

Nu valorificati lumina naturala

Soarele este cel mai bun prieten al unei incaperi mici. Asadar, profitati de lumina acestuia pentru a maximiza spatiul. Asezati o oglinda pe peretele opus al ferestrei pentru a reflecta lumina in toata camera. De asemenea, alegeti draperii si perdele care sa permita intrarea luminii, in locul celor opace. Tot pentru a reflecta lumina, optati pentru nuante deschise ale elementelor dominante din camera.

 

sursa foto pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole