Idei creative pentru stocare eficienta

Spatiile pentru stocare ne dau mereu batai de cap cand reamanajam casa. Mai ales cand ne dorim sa ne organizam eficient si fiecare lucru sa-si aiba locul lui fara a ne incurca in vreun fel. Pentru a rezolva aceste batai de cap, ne-am gandit sa va oferim cateva idei creative pentru stocare.

Deschide Galeria

Mobila multifunctionala

Primul pas este sa alegem mobila multifunctionala care ne va oferi spatiu de stocare mai mult decat ne-am putea imagina. Pentru living, cautati mobila eleganta cu un caracter aparte care sa satisfaca si nevoia de depozitare, dar si simtul estetic.

Despre scarile inteligente am mai mentionat si in alte articole despre depozitarea eficienta. Le vom pomeni si aici pentru ca de fiecare data cand ne uitam la ele nu incetam sa ne minunam ce idee grozava si cate dileme privind stocarea ne rezolva. Pentru a le putea utiliza ganditi-va la varianta care s-ar potrivi cel mai bine in locuinta dumneavoastra. Puteti stoca direct in spatiul scarilor, prin amenajarea de sertare in fiecare treapta sau in corpul de sustinere al scarilor in functie de cat spatiu aveti la dispozitie.

Ce parere ati avea de o valiza vintage pe post de noptiera in dormitor? Cu siguranta va va cuceri si pe dumneavoastra aceasta varianta de stocare si suport in acelasi timp. Pentru ca suntem la acest capitol putem mentiona aici si varianta in care spatiul de sub pat ofera loc pentru depozitare. Este poate cea mai cunoscuta metoda si simpla de aplicat, intrucat multe din modelele din magazine vin cu aceasta varianta incorporata.

Stil practic si estetic

Stocarea in bucatarie este un subiect delicat. Spatiul nu pare sa ne ajunga niciodata. Dar ce putem face cu toate electrocasnicele, cratitele si ustensilele al caror numar se mareste in fiecare luna? Incercati o abordare indrazneata. Amenajati o piesa de mobilier, un dulap cu rafturi deschise in care toate aceste lucruri mentionate sa devina obiecte de decor. Si paharele, farfuriile si canile le pot completa, astfel incat sa realizati un mix de stiluri si obiecte. Este o tendinta moderna de amenajare, un stil care pare dezordonat dar coerent in acelasi timp.

Masuta de cafea din living poate fi customizata astfel incat sa contina un spatiu de stocare eficient si placut. Fie introduceti un sertar, fie lasati zona de dedesubtul blatului libera pentru a aseza diverse carti sau reviste.

Cosurile pot rezolva multe din problemele cu stocarea si chiar puteti deveni creativi cu ele, integrandu-le in decorul livingului sau unei alte zone in care pot fi expuse. Chiar si baia poate beneficia de ele. Selectati-le pe cele care se potrivesc amenajarii si montati-le in locurile in care le puteti folosi ca spatiu de stocare. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole