fbpx

Idei pentru amenajarea demisolului

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Chiar daca demisolul are de obicei o reputatie proasta, o renovare serioasa si un decor potrivit pot transforma acest spatiu in camera preferata a familiei. Insa, inainte de toate va recomandam sa aveti grija de cateva aspecte importante.

Deschide Galeria

In primul rand, demisolul nu beneficiaza de lumina naturala. De aceea, cand porniti amenajarea acestui spatiu tineti cont de faptul ca va trebui sa aduceti un plus de lumina artificiala pentru ca spatiul sa fie iluminat corect, complet si unitar; din punct de vedere estetic, este esential sa asigurati un iluminat uniform in intreg spatiul in care se afla demisolul.

De obicei, demisolul este un loc preferat pentru depozitare. Puteti ascunde aici toate lucrurile care va incomodeaza si de care nu mai aveti nevoie la un moment dat. Insa, cand veti incepe amenajarea demisolului veti fi nevoiti sa debarasati toata zona si sa faceti o sortare minutioasa a lucrurilor.

Urmatorul pas consta in stabilirea destinatiei viitoare a spatiului de la demisol. In functie de marimea si inaltimea lui, il puteti transforma intr-un living secundar, intr-o camera media destinata jocurilor si vizionarii filmelor, intr-un bar, birou, sala de sport sau loc de joaca pentru copii. Variantele sunt multiple, la fel si optiunile de amenajare.

Intrucat este un loc fara lumina naturala si deseori cu tavanul situat la o inaltime mica, este important ca in amenajarea subsolului sa pastrati un decor cu linii simple, compact, bazat pe utilitatea spatiului in principal. Nu folositi culori puternice, si nici nu supraincarcati acest spatiu cu mobilier care nu va este necesar. Retineti ca principalul lucru pe care trebuie sa mizati in amenajarea demisolului este confortul. Optati pentru variante aerisite, etajere, rafturi, dulapuri mici in culori neutre, pale care sa deschida spatiul cat mai mult. Chiar si mobilierul din paleti, pe care vi-l puteti construi singur poate fi adus pentru mobilarea demisolului. Va fi un plus de originalitate.

Pe langa strictul necesar, puteti personaliza demisolul cu diverse piese de arta, cum ar fi tablourile, sau puteti inrama si aseza pe pereti fotografii cu subiecte variate sau cu momentele importante din viata fiecaruia. Retineti ca demisolul poate fi oricand camera de care aveati nevoie, dormitorul pentru oaspeti sau camera perfecta pentru adolescentul rebel. 

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...