Importanța întreținerii corecte a mașinii personale!

O mașină reprezintă un bun, un mijloc de transport extrem de important și esențial în viața de zi cu zi, pentru fiecare persoană. Indiferent că o mașină este utilizată pentru a merge la servici, pentru cumpărături, pentru a duce copiii la școală, pentru vacanțe și așa mai departe, un aspect foarte important care nu trebuie trecut cu vederea, se referă la întreținerea corespunzătoare, astfel încât mașina să poată funcționa în parametrii optimi din toate punctele de vedere.

masina pe platforma in service auto

La prima vedere, mulți șoferi sunt tentați să ignore anumite semnale care pot indica o problemă la mașină, fie din lipsă de timp, fie chiar din lipsă de bani, însă, în ceea ce privește costurile pentru reparațiile unei mașini, acestea pot crește substanțial dacă problemele minore sunt ignorate, pentru simplu fapt că acestea pot duce la apariția altor defecțiuni mai serioase și care chiar pot pune în pericol siguranță dumneavoastră și a celor din jur.

Iată care sunt câteva dintre cele mai importante motive pentru care este vitală întreținerea corespunzătoare a mașinii dumneavoastră.

Siguranță

Acesta este de departe primul și cel mai important movit pentru care trebuie să aveți grijă de mașina dumneavoastră și pentru care trebuie să o întrețineți corespunzător, astfel încât să nu vă puneți în pericol. Dacă aveți în posesie o mașină care are o anumită vechime și un număr ridicat de km, cu siguranță este necesar ca periodic, chiar dacă nu sesizați probleme, să vizitați un service autorizat pentru o simplă verificare de rutină, astfel încât să puteți știi ce urmează să faceți. De la sistemul de frânare și până la sistemul de aprindere, direcție, articulații, suspensii, roți, eșapament și așa mai departe, fiecare componentă a unei mașini este vitală pentru siguranță traficului rutier. Vizitele regulate în service, reviziile periodice de consumabile și reparațiile făcute la timp, vă pot asigura deplasări pe orice distanță, în deplină siguranță. 

Performanță și fiabilitate

Dacă veți întreține corespunzător mașină personală, vă veți bucura constant de fiabilitatea și performanța acesteia cu care a venit din fabrică. Cel mai simplu exemplu este cel al reviziilor periodice de ulei și filtre. Uleiul motor este un fluid extrem de important pentru mașină, precum este sângele pentru corpul uman. Fără ulei sau cu un ulei vechi în motor, acesta va ceda extem de repede, fapt care va genera costuri suplimentare semnificative. Performanța și fiabilitatea unei mașini sunt aspecte care nu se pot menține în parametrii optimi dacă nu sunt efectuate revizii la timp și reparații atunci când situația cere acest lucru. În special mașinile performante, au nevoie de o întreținere mai atentă. De exemplu, mașinile producătorului german, BMW, sunt mașini speciale din mai multe puncte de vedere, mașini care sunt gândite în primul rând pentru performanță. Dacă dețineți o astfel de mașină și aveți nevoie de intervenții pentru o întreținere optimă, există un service BMW in Bucuresti unde puteți găsi cea mai bună și avantajoasă soluție.

Economii din punct de vedere financiar

O defecțiune ignorată și lăsată să persiste, poate duce la apariția altor probleme mai serioase, deci mai costisitoare. Pe lângă faptul că nu este benefic pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, o defecțiune ignorată foate mult timp poate duce la apariția altor defecțiuni care pot genera costuri suplimentare. Și pentru că discutăm despre economii din punct de vedere financiar, o mașină care este întreținută corespunzător, va avea o eficiență mai mare în ceea ce privește consumul de carburant, fie că este vorba despre un motor pe motorină, benzină sau gpl.

Păstrarea valorii

O mașină care a fost întreținută corespunzător încă de la momentul în care a ieșit pe poarta fabricii. De la exterior și până la componentele mecanice, o mașină întreținută corect, cu vopseaua îngrijită, ferită de ploaie, zăpadă, cu revizii la zi, reparații tehnice când situația o cere și așa mai departe, vă va ajuta să păstrați mașină la o valoare ridicată pe piață. În acest fel, puteți cere în cazul în care doriți să vindeți, prețul maxim al pieței iar potențialii cumpărători vor fi dispuși să plătească un preț mai ridicat, știind și observând o mașină extrem de bine întreținută. De asemenea, o mașină care a fost întreținută corespunzător, va arăta și plăcut din punct de vedere estetic și cu siguranță va întoarce privirile.

Protejarea mediului înconjurător

Indiferent că discutăm despre mașini pe benzină, gpl sau diesel, dacă mașina nu a fost întreținută și exploatată corect, poate crește consumul de carburat, sistemul de aprindere poate aprinde incorect combustibilul iar amestecul de aer – carburant poate să fie defectuos. Astfel de porbleme pot crește niveul de gaze și noxe ieșite din evacuare, ceea ce înseamnă că veți polua mediul înconjurător. Fiecare mașină în parte este măsurată și trebuie să scoată o anumită cifră în ceea ce privește noxele emise. Un consum de combustibil mai eficient poate contribui la reducerea amprentei de carbon a mașinii.

Acestea fiind spuse,, întreținerea corespunzătoare a mașinii personale este esențială pentru siguranță, fiabilitate, economie financiară, păstrarea valorii și protejarea mediului. În loc să amânăm sau să neglijăm întreținerea mașinii, este important să fim proactivi și să respectăm programul de service și îndrumările producătorului. Investiția de timp și resurse în întreținerea mașinii va fi recompensată prin evitarea unor probleme costisitoare și asigurarea unei experiențe de condus plăcute și sigure pe termen lung. Mașină trebuie să ne ajute să ne deplasăm ieftin, în siguranță și fără riscul de a ne lăsa în drum, atunci când avem cea mai mare nevoie de aceasta.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole