Apartament de 28 mp amenajat pentru un locuit confortabil

Intr-o lume din ce in ce mai aglomerata, apartamentele mici devin o solutie populara pentru multi dintre noi. O amenajare eficienta si optimizarea spatiului devin esentiale pentru a crea un mediu confortabil si funcțional intr-un spatiu cu o suprafata redusa.

Deschide Galeria

Unul dintre aspectele cheie ale acestui apartament este compartimentarea inteligenta a spațiului. Designerii au instalat un perete despartitor cu panouri din sticla, care permite separarea clara a zonei de dormit de restul apartamentului. Aceasta solutie nu numai ca ofera intimitate, dar permite si patrunderea luminii naturale in zona bucatariei. Pentru a crea un decor minimal si luminos, au ales sa utilizeze culori deschise si neutre pentru pereti, iar mobilierul a fost realizat pe comanda la un atelier local.

In „living”, gasim o canapea, o comoda pentru televizor si o masa de dining. Mobilierul principal a fost achiziționat de la IKEA. Masa de dining este amplasata langa perete, permitand sa fie folosita de două persoane. Lampa neagra adauga un element de design dar si functionalitate in acelasi timp.

Bucataria este complet echipata cu toate elementele necesare. Aici putem gasi un cuptor, o plita, un cuptor cu microunde si o hota, indispensabila intr-un spatiu deschis. Pentru a economisi spațiu, frigiderul a fost integrat intr-un spațiu din peretele de langa zona de luat masa.

Zona de dormit desi mica, a fost proiectata pentru a oferi confort si functionalitate. Un pat cu dimensiunea de 140x200cm, prevazut cu un sertar pentru depozitare, asigura un somn odihnitor. Tot aici regasim o noptiera si un dulap care ofera spatiu suplimentar de depozitare.

In baie, designerii au reusit sa maximizeze spațiul prin amplasarea masinii de spalat sub chiuveta. Acest modificare a permis ridicarea chiuvetei la o inaltime mai mare decat cea standard, pentru a se potrivi si cu inaltimea beneficiarului.

Design: Projection Studio,  Foto: Alina Shaikhutdinova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole