Invata cum sa iti construiesti un gard din lemn

Aproape oricine poate contrui un gard din lemn, incepand de la zero, fiind necesare o planificare bine pusa la punct si cateva idei de baza despre cum se lucreaza cu lemnul. Pentru ca tu sa poti construi singur un gard de lemn, iti oferim aici 10 sfaturi practice pentru a duce proiectul la bun sfarsit.

Deschide Galeria

Primul pas este sa ai toate autorizatiile si aprobarile necesare de la autoritatile competente pentru a fi sigur ca esti in legalitate si pentru a evita riscul ca gardul proaspat construit sa iti fie demolat.

Economiseste timpul. Daca ai deja idee despre cum vrei sa arate gardul si ai toate materialele necesare, angajeaza pe cineva care sa te ajute sa sapi santul pentru a eficientiza timpul sau implica membrii familiei. Va fi mai amuzant.

Masoara cu acuratete. Asigura-te ca ai masurat de doua ori fiecare portiune pentru a evita situatiile in care o portiune a gardului sta inclinata sau este mai joasa decat alta.

Lucreaza dinspre colt inspre centru. Leaga o sfoara dintr-un capat in celalalt al zonei pe care doresti sa o ingradesti pentru a te asigura ca vei sapa un sant drept si ca gardul va fi de asemenea in linie.

Vopseste cu atentie! Cand te decizi sa vopsesti gardul, urmareste vremea si alege o zi cu soare, pentru ca vopseaua sa se prinda uniform, fara pete.

Alege tarusi de calitate. Cand vine vorba de tarusi nu ar trebui sa faci economie, deoarece niste tarusi de calitate vor rezista zeci de ani.

Sa tii cont de lungimea tarusilor. In timp ce instalezi gardul, sa ai mereu in vedere care este lungimea tarusilor pentru a nu face un gard instabil sau prea mic.

Decide-te asupra scopului gardului. Daca construiesti un gard pentru o ferma, acesta nu va fi la fel ca un gard pentru o proprietate privata sau ca unul pentru a delimita parcele de pamant. Nu irosi timp si bani pentru un proiect care nu se preteaza terenului sau scopului tau.

Ia in considerare costurile. Pentru a nu ramane socat de preturile unui gard, documenteaza-te bine inainte si alege modelul potrivit pentru nevoile, gusturile si bugetul tau.

Nu uita sa te feliciti si sa continui cu proiecte similare!

Sursa Foto: Examiner.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole