Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră

Foarte des atunci când vorbim de fotovoltaic, în special de energie, folosim în principal două unități de măsură: kilowatul ( kW) și kilowatul oră (kWh). Chiar dacă cei doi termeni sunt similari, aceste două unități de măsură sunt total diferite una de cealaltă. De fapt kilowatul este unitatea de măsură a puterii electrice cum este in cazul invertoarelor solare fotovoltaice, în timp ce kilowatul oră se referă la cantitatea de energie electrică consumată într-o oră precum este in cazul acumulatorilor, iar ambele sunt recunoscute de sistemul internațional.

panouri solare

A ști să deosebești kW și kWh este esențial pentru a-ți analiza consumul și, prin urmare, a ști să-ți citești corect factura de energie electrică .

În acest articol vom da o definitie a kilowatt si kilowatt ora si vom indica principalele diferente intre cele doua unitati de masura a energiei electrice.

Ce este kilowatul?

Termenul kW se referă la unitatea de măsură a puterii electrice și reprezintă capacitatea unei centrale de a absorbi energie în timp. Un kilowatt este egal cu o mie de wați – o unitate care măsoară puterea.

Deoarece watul este foarte mic în comparație cu puterea pe care o poate consuma un sistem electric rezidențial, este obișnuit să se folosească kilowatul ca unitate de măsură.

În mod normal, 3 kW sunt suficiente pentru majoritatea locuințelor dacă utilizați electrocasnice de bază, în timp ce 4,5 kW dacă aveți mai multe aparate de aer condiționat. În unele cazuri, 6 kW pot fi atinși atunci când există pompe de căldură și 10 kW cu unelte electrice de mare putere.

Ce este puterea instantanee ?

Înainte de a cumpăra un aparat, veți fi citit de mai multe ori eticheta acestuia și ați văzut puterea exprimată în wați. Aceasta este puterea instantanee și este puterea pe care un aparat o absoarbe la un moment precis. Pentru a înțelege puterea instantanee dintr-o casă, este necesar să adunăm toate puterile instantanee ale aparatelor electrice care sunt pornite în același timp.

Un exemplu? Utilizați uscătorul , aerul condiționat , plita și televizorul în același timp, suma puterilor tuturor acestor aparate este puterea instantanee.

O definiție a kWh

După cum am menționat la începutul articolului nostru, kilowați exprimă putere, în timp ce kWh reprezintă consumul de energie electrică. Ești curios să calculezi kWh consumat de un aparat? Doar înmulțiți puterea electrică absorbită cu timpul în care aparatul a fost folosit.

Un exemplu? Dacă o mașină de spălat de 1400 W a fost pornită timp de o oră, consumul ei de energie electrică va fi de aproximativ 1400 Wh sau 1,4 kWh. Totuși, trebuie reiterat că aceste rezultate sunt doar estimări ale consumului, având în vedere că puterea mașinii de spălat rufe pe parcursul unei ore poate fi diferită în funcție de tipul de spălare și de temperatura pe care am programat-o.

Pentru date mai precise, este posibil să achiziționați un contor de consum de energie electrică care vă permite să vizualizați consumul în kilowați oră în timp real.

Kilowați-oră și Jouli

Un kilowatt oră poate fi exprimat și cu unitatea de măsură Joule (J), măsură prezentă în sistemul internațional.

Un Watt este egal cu un Joule pe secundă: W=J/s. Deci, consumul de energie poate fi exprimat în Jouli prin înmulțirea Wh cu 3.600, având în vedere că un Wh este egal cu 3.600 J.

În acest articol am dorit să clarificăm conceptul de kilowatt și kilowatt oră, unitățile de măsură ale energiei electrice și doi termeni din ce în ce mai folosiți în domeniul energiei solare .

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole