Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să îndeplinești anumite cerințe de bază. Crezi sau nu, acestea fac diferența între un somn bun și o noapte albă.

dormitor cu pat matrimonial si perete decorat cu tablouri

Fiecare element care te însoțește la somn are un efect asupra nivelului de odihnă șii relaxare pe care îl atingi. La urma urmei, dormitorul este una dintre cele mai importante zone din orice casă.

Ai grijă ca mobilierul să fie așezat în locul ideal din locuința ta.

Dormitorul este templul tău, refugiul tău, un spațiu în care ai ocazia să te relaxezi după bunul tău plac. Locul în care cauți să lași orice problemă în urmă pentru a-ți reîncărca bateriile pentru o nouă zi.

De aceea, următoarele sfaturi pentru alegerea mobilierului de dormitor sunt atât de esențiale de urmat. Dar nu-ți face griji, ele vor fi și ușor de aplicat, chiar și cu un buget limitat.

Dulapul: factorul principal într-un dormitor

Pentru ordine și curățenie, care merg mână în mână cu spațiile pentru depozitarea hainelor și a obiectelor de valoare. De aceea, dulapul este cea mai importantă piesă de mobilier dintr-un dormitor. Poate depășită doar de pat.

Este important ca capacitatea sa de depozitare să fie adecvată pentru haine, încălțăminte, accesorii și lenjerie de pat. Iar fiecare secțiune ar trebui să fie împărțită corespunzător pentru a evita o dezordine dezordonată prin câteva uși.

Atenție la alegerea dimensiunii

Trebuie să îți ofere suficient spațiu în care să îți depozitezi hainele și alte articole de îmbrăcăminte, dar în același timp trebuie să fie moderată, astfel încât să nu ocupe o mare parte din cameră.

Patul, ideal pentru a visa

Odată ce ordinea din dormitor este sub control, este momentul să te gândești la modul perfect de a te odihni. Un pat ideal ar trebui să fie centrul camerei. Este cel care vă va oferi ore întregi de relaxare.

Acum, există mai multe tipuri pentru toate gusturile. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că, pentru a alege un pat potrivit pentru dormitorul tău, trebuie să ții cont de dimensiunile camerei. La calcularea spațiului necesar, nu uita de noptiere!

În caz contrar, se va întâmpla același lucru ca și în cazul amenajării dressingului. Acesta va sfârși prin a aglomera zona, împiedicându-te o mobilitate adecvată, ceea ce va fi o problemă în viitor.

Poate părea o chestie de la sine înțeleasă, dar atunci când iei anumite decizii, riști să te lași dus de emoții. Nu uita niciodată de proporțiile dormitorului tău atunci când alegi un pat cu noptiere cu tot.

Ai cu adevărat loc pentru un pat matrimonial sau ar fi mai bine unul de o persoană?

Ia în considerare și plapumele, pernele și căpătâiul patului pentru a-l alege pe cel cu adevărat ideal.

Alegerea căpătâiului perfect

Unii oameni consideră că este un accesoriu dispensabil pentru dormitor. Cu toate acestea, faptul că ai sau nu unul va face sau nu dormitorul perfect.

Nu crezi că este așa? Gândește-te puțin la asta. Imaginează-ți cum ar arăta patul tău din față folosind un căpătâi tapițat sau din fier forjat. Deși tendințele ne-au oferit și un model nou și destul de deosebit.

Hotărăște-te să echilibrezi cu noptiere

Sunt pentru multă lume indispensabile. Da, vorbim despre noptiere. Acestea reprezintă un element decorativ, dar și funcțional, care va spori ambianța dormitorului tău. Fără îndoială, acestea vor facilita ordinea și depozitarea obiectelor personale.

Dar, pe de altă parte, noptierele reușesc să echilibreze și să dea stabilitate vederii pe care o ai asupra patului tău. Ele oferă o legătură între „arcul” sau forma căpătâiului, făcând ca acesta să se termine la podea.

Gândește-te la mobilitate în dormitor

În același timp, este important ca dimensiunea pe care o ocupă să fie ideală pentru spațiul pe care îl ai în dormitor. Pentru că, alături de echilibru, este fără îndoială important să ai o mobilitate ușoară atunci când te deplasezi dintr-un loc în altul.

Cu sertare, cu rafturi, suspendate, clasice, avangardiste, tematice. Cel mai bun lucru este că, în ciuda trecerii timpului, designul noptierelor este din ce în ce mai bun.

Lasă-ți dormitorul să îți definească personalitatea

De la comodă, pat, căpătâi și noptiere, acum este ușor să găsești o gamă întreagă de opțiuni originale. Acestea își fac treaba și, cel mai important, ajută fiecare colț al camerei să vă proiecteze personalitatea.

Nu există nicio îndoială că acest refugiu ar trebui să fie aproape o vitrină a ceea ce ești și a gusturilor tale particulare. În caz contrar, nu vei face decât să te simți inconfortabil și este imposibil să dormi bine.

Evident, dormitorul nu trebuie să fie numai despre somn. Relaxarea și petrecerea timpului într-un mod plăcut sunt la fel de importante. De aceea, dacă spațiul îți permite, alege și două fotolii pentru cameră. Dacă nu ai suficient spațiu pentru două fotolii, poți să te mulțumești și cu unul, în care să petreci timp citind, de exemplu.

Cea mai bună culoare pentru o cameră este…

Dacă îți place stilul modern, găsește refugiu în culorile metalice și industriale. O piesă sau două care evidențiază această tendință, cum ar fi un tablou sau o lampă antică, lângă fotolii, vor fi o completare perfectă.

Dacă îți plac formele subtile, o paletă de culori pastelate și romantice cu roz, verde deschis și somon ar fi ideală. Acum, dacă dorești un stil mult mai matur, atunci tonurile pământii sunt alegerea ideală.

Atâta timp cât te simți confortabil cu aceste detalii, vei ști că ai ales cu succes mobilierul pentru un dormitor de vis.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole