Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania cu un design interior aparte, care ar putea fi folosite ca modele pentru cei care vor sa isi amenajeze casele, am descoperit aceast studio de 35 de metri patrati din Timisoara. Ca stil, aceasta amenajare ne duce cu gandul la locuintele scandinave cu spatii luminoase, cu multa lumina naturala, curate si ordonate, decorate cu materiale naturale si definite de nuante deschise.

Deschide Galeria

Aici, lemnul este unul dintre elementele de baza. Structura din esenta de lemn o veti regasi in pereti, in pardoseala, mobilier si accesorii, pentru a adauga o nota de caldura interiorului. Amenajarea interioara a studioului a durat aproximativ 3-4 luni, deoarece s-a lucrat incet si cu multa rabdare. Mobilierul nu a fost cumparat in forma sa actuala, ci mai intai au fost cautate si cumparate materialele potrivite. Apoi o parte din aceste piese de mobilier au fost prelucrate la o mica tamplarie locala, aici fiind confectionate blaturile din bucatarie si baie, dar si pentru platforma inaltata din camera de zi.

Mobila de bucatarie a fost realizata de catre un tamplar cu experienta la o fabrica de mobila din Timisoara, fiind asamblata la fata locului. Alte obiecte mai mici, precum cele din bucatarie si camera de zi au fost cumparate din magazine de specialitate precum Buttlers, Interio sau Ikea.

Partea de finisaje si instalatii a fost realizata de proprietari. Pentru incaperea principala s-a dorit obtinerea unui spatiu dinamic care poate fi adaptat diferitelor functiuni de zi sau de noapte, saltele putand fiind asezate pe platforma sau depozitate in interiorul lui. 

Ce este de remarcat si de apreciat este ca tot interiorul, de la mobilier, finisaje, pereti noi de compartimentare s-a realizat pe baza schitelor si desenelor realizate de catre Damian Alexandru si Onci Olimpia. Ambii au studii in arhitectura, asa ca fiecare detaliu al amenajarii a fost atent gandit.

Partea frumoasa este ca studioul se afla in inima unei curti de dimensiuni mari si foarte verzi si, pe langa toate acestea ea poate fi si inchiriata. Asadar, daca sunteti in vizita prin Timisoara puteti sa inchiriati acest confortabil si cochet studio.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole