O amenajare de bucatarie gandita ca o camera de zi

In haosul cotidianului ne ramane putin timp pentru lucrurile cu adevarat importante: familia, gatitul, lectura sau poate vizionarea unui film.

Deschide Galeria

Atunci cand au pornit reamenajarea apartamentului lor, aceasta familie a avut in minte aceste lucruri. Pentru ca nu exista posibilitatea de a schimba configuratia zonei de zi, s-au gandit ca bucataria sa fie amenajata ca un loc unde sa se poata aduna toata familia, sa poata gati si sa ia masa impreuna, sa se uite la televizor sau, pur si simplu, sa poata sta in voie la povesti. Astfel, bucataria s-a transformat in locul preferat de acasa.

Inainte de toate, trebuie mentionat ca suprafata acestei bucatarii este de 10 metri patrati, fapt ce a permis o abordare mai relaxata a amenajarii. Mai exact, avand la dispozitie aceasta suprafata, familia a putut sa contureze o zona de gatit dotata cu cele necesare, incluzand depozitarea si electrocasnicele. De cealalta parte a camerei, a fost gandit locul pentru luat masa, completat cu o zona de sezut ca o bancuta, sub care au fost prevazute spatii de depozitare suplimentare. O partitie verticala separa acest sector al bucatariei de corpul care incorporeaza frigiderul asezat chiar langa usa. Ca o zona de legatura intre spatiul destinat gatitului si cel pentru mese, a fost montat si un televizor.

Pentru amenajare s-a dorit o paleta de culori neutre, doar zona de luat masa fiind scoasa in evidenta prin zugravirea peretelui cu un galben solar. O atentie suplimentara a fost acordata si iluminatului pentru ca toata incaperea sa primeasca lumina din plin, inclusiv zona blatului de lucru, masa sau dulapurile superioare.

Privita in ansamblu, amenajarea acestei bucatarii iti inspira o stare de confort gratie culorilor, dar si a dispunerii functionale a tuturor celor necesare pentru gatit, de la mobilier, la electrocasnice, la spatii pentru depozitare pana la o zona placuta de stat la masa impreuna cu toti ai casei.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole