O bucatarie mica renovata intr-un stil modern-vintage

Fiecare bucatarie isi are particularitatea ei. Adeseori renovarea este necesara pentru a-i imbunati aspectul si pentru a optimiza spatiul destinat zonei de gatit. Ceea ce am ales sa prezentam azi a fost o provocare pentru acest cuplu intrucat reconditionarea a fost gandita in intregime de ei, iar rezultatul a meritat orice efort: o bucatarie mica renovata intr-un stil modern-vintage


Deschide Galeria

Principiul pe care au mizat cand au inceput procesul de redecorare a fost cel al functionalitatii. Inainte de reamenajare, spatiul nu avea coeziune si culorile intunecau spatiul mai mult decat necesar. Avand o structura atat pe lung cat si pe lat, era necesar o culoare care sa reimprospateze fata bucatariei.

Astfel ca proprietarii au ales sa vopseasca peretii in alb, dulapurile si flisele sunt si ele tot in alb. Elementul surpriza este introducerea negrului in cateva detalii de decor. Blatul este negru, manerele dulapurilor, robinetul si chiar peretele din dreptul ferestrei. Contrastul este uimitor iar efectul albului este impresionant. Ofera luminozitate maxima bucatariei, creand un spatiu placut pentru gatit.

Alte cateva elemente sparg decorul predominant alb: corpurile de iluminat, covorasele, caloriferul vopsit si el in negru si chiar picioarele de la scaun. Atentia pentru detaliu primeaza in fiecare colt al bucatariei. Pentru a sparge monotonia alb-negru, in partea destinata servirii mesei, a fost introdus o portiune de perete tip caramida alaturi de rafturi din lemn. Cateva decoratiuni bleu-turcoaz completeaza armonios coloristica spatiului.

 Mobila a fost pastrata, doar reconditionata pe alocuri si revopsita in alb. Blatul a fost inlocuit si create rafturile deschise din partea de dining. Corpurile de iluminat au fost schimbate cu unele moderne, perfect adaptabile cu noua bucatarie, creand un aspect usor industrial.

Insa stilul vintage se imbina perfect cu cel modern, iar rezultatul renovarii este unul deosebit; noua bucatarie are un plus de lejeritate, prospetime si cea mai importanta trasatura – functionalitatea fiecarui metru de spatiu. 

Sursa foto: designsponge.com

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...