Pernele decorative – accesorii pentru orice casa

Pernele decorative sunt accesoriile cele mai potrivite pentru a decora casa dumneavostra. Utilizate inca din timpuri stravechi, le puteti gasi intr-o varietate de texturi, modele, culori astfel incat sa se potriveasca oricarui design traditional, modern, clasic sau rustic. Cum alegem perna decorativa potrivita? Care sunt pernele care merg in orice decor?


Deschide Galeria

Alegerea corecta a pernutelor decorative reprezinta un pas important, mai ales din punct de vedere estetic. Le puteti selecta in functie de stilul abordat in camera in care doriti sa le asezati. Alegeti pernutele decorative in functie de culori, textura si dimensiune. Cele florale mari si mici va vor incarca spatiul inutil. Si cromatica trebuie sa fie in concordanta cu restul culorilor.

Cu ce le asortam? De tinut minte ca pernele decorative se asorteaza mereu cu perdelele si draperiile. Se pot combina cu diverse imprimeuri si modele care corespund stilului ales. Daca aveti locuinta in stil modern, veti alege perne decorative simple iar daca aveti locuinta amenajat in stil clasic optati pentru cele masive sau perne de diferite dimensiuni.

Daca locuinta dumneavoastra este amenajata intr-un stil clasic si aveti canapelele si fotoliile din piele puteti alege pernute din catifea sau perne decorative brodate cu diverse modele.

Pernele decorative vor fi alese si in functie de confortul pe care il ofera. Chiar daca acest criteriu poate fi diferit de la o persoana la alta, materialul care umple pernele decorative si mai ales cel care le acopera influenteaza starea de bine.

Combinatiile de nuante neutre cu cele vii si puternice se potrivesc decorului rustic, traditional modelele monocrome sunt pentru stilul clasic iar cele cu imprimeuri florale se potrivesc intr-o casa romantica.

Interioarele moderne pun accentul pe culori tari, pe imprimeuri abstracte sau simple. Pernutele cu aplicatii de paiete sau cu imprimeuri vesele sunt ideale pentru familiile tinere, nonconformiste. Pernutele cu franjuri sau ciucuri, cu panglici din materiale lucioase, cu modele in romburi, patrate sau arabescuri sunt indicate pentru a obtine un aer retro.

Pernele decorative vor fi mereu la moda, mereu in trend, mereu un accesoriu neaparat de avut in casa. Spor la decorat!

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...