Reciclarea creativa a cauciucurilor – 11 idei

Reciclarea creativa a cauciucurilor vechi poate fi o activitate foarte placuta, mai ales daca locuiti la curte si aveti la indemana anvelope vechi pentru care nu mai gasiti o intrebuintare. Acestea pot fi transformate in piese de mobilier pentru casa sau gradina, dar si in alte obiecte la care probabil nu v-ati gandit. Iata o lista in care sigur veti gasi un obiect care sa va placa si pe care poate va veti apuca sa-l construiti chiar dumneavoastra:

Deschide Galeria
 1. Transformarea unor anvelope intr-un iaz. Aveti nevoie de cateva anvelope vechi pe care sa le ingropati in pamant si in care puteti sa puneti apa. Nimic mai simplu!
 2. Ghiveci din cauciuc. Dupa cum puteti vedea in imagine nu aveti nevoie decat de un cutit bine ascutit si o pereche de manusi pentru a va proteja mainile. Taiati apoi una din cele doua orificii si intoarceti cauciucul pe dos. Acoperiti apoi partea de jos cu o bucata de plastic pentru a nu curge pamantul prin ea.
 3. Inca un model de ghiveci din cauciuc. De data asta nu aveti nevoie decat de vopsea, dupa vopsire agatati anvelopa in locul dorit si plantati in ea soiul de floare preferat.
 4. Anvelopa veche transformata in pat pentru catel. Aflati care este culoarea preferata a patrupedului dumneavostra, vopsiti anvelopa si puneti o perna in interiorul ei. Sigur o sa-i placa.
 5. Masuta de cafea din sfoara si cauciuc. Aveti nevoie de multa sfoata, un tub de silicon cu care sa o lipiti de caucuciuc si cateva elemente din lemn pentru piciorae si capace.
 6. Un balansoar pentru cei mici este obiectul care nu ar trebui sa lipseasca din nici o curte unde exista copii, mai ales in perioada vacantei.
 7. Un taburet din sfoara si cauciuc este la fel de simplu de construit ca si masuta de cafea. Aveti nevoie de apoximativ aceleasi materiale doar ca in partea de sus, pe care ca veti aseza, va trebui pus un maerial moale.
 8. Scara pentru tobogan din cauciucuri. Acestea sunt ideale pentru locurile frecventate de copii. Cauciucurile sunt moi asa ca cei mici nu se pot rani in ele.
 9. Rama pentru oglinda din cauciuc de bicicleta. Singura parte mai grea este introducerea oglinzii in interiorul cauciucului, restul se poate face foarte usor, vopsirea si afatarea oglinzii pe perete.
 10. Trepte pentru gradina din cauciucuri. Dupa cum puteti vedea aceste cauciucuri au fost asezate pe un teren in panta iar apoi umplute cu pamant, iar aleea spre casuta este gata.
 11. Loc de joaca pentru copii construit din cauciucuri. Pentru realizarea acestui proiect DIY aveti nevoie decat de vopsea si multe caucucuri. Acestea sunt umplute cu pamant sau nisic apoi sunt asezate in forma de piramida.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole