fbpx

Transformarea unui apartament de 2 camere – foto inainte si dupa

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Intr-un proiect de amenajare este nevoie uneori de o reconfigurare a incaperilor, asta insemnand ca unii pereti sunt eliminati sau altii noi ridicati pentru a crea zone functionale. Important de stiut ca aceste modificari se realizeaza doar cu acordul arhitectului astfel incat peretii sa nu faca parte din structura de rezistenta a imobilului. In cazul proiectului de amenajare pentru un apartament de 2 camere despre care vreau sa-ti vorbesc astazi, camerele au suferit modificari menite sa imbunatateasca fluxul de circulatie si sa mareasca functiunile.

Deschide Galeria

Astfel, bucataria comunica acum direct cu livingul, baia a fost marita si intrarea modificata, iar camera destinata dormitorului a fost usor micsorata pentru a largi holul si crea aici spatii de depozitare.

Spatiul rezultat este unul modern, functional, minimalist amenajat. Decorul neutru al zonei de living este pus in valoare de accentele cromatice de rosu. Deschizand bucataria spre living, s-a putut amenaja si un spatiu de luat masa ce face legatura discret intre cele 2 functiuni. In locul unor usi batante, s-a optat pentru o usa culisanta.

Finisajele din esente de lemn natur si cremul cu care ai fost zugraviti peretii descriu un camin cald si primitor si mai ales luminos. Eliminarea peretelui despartitor amplifica senzatia de luminozitate, iar perdelele filtreaza placut lumina. Spatiul respira, nefiind agresat de mobilier in exces; lipsesc chiar si covoarele.

Bucataria de dimensiuni reduse a fost optimizata prin folosirea culorilor deschise si a fronturilor din MDF lucios care fac spatiul sa para mai mare. Decorul obtinut este unitar si aerisit, fiecare colt fiind exploatat in totalitate. Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier, iar portiunea dintre blat si corpurile suspendate a fost decorata cu un mozaic ce reuseste sa creeze un efect dinamic asupra amenajarii.

In noul hol creat a fost amenajat un dressing pentru depozitarea hainelor. Zona dedicata dormitorului a fost conturata intr-un mod asemanator livingului, fiind un decor ce nu te duce cu gandul neaparat la o zona de noapte. Canapeaua pentru care s-a optat este extensibila, iar comoda ofera un plus de depozitare. Accentele de albastru induc o stare de relaxare in ambientul creat.

Cromatica calda este preluata si in baie. S-a reusit optimizarea spatiului prin inlocuirea cazii cu o cabina de dus. Lavoarul este incadrat intr-o masca care ascunde deopotriva spatiu pentru depozitare sub forma unor sertare de diferite adancimi, dar si masina de spalat.

Proiect realizat de echipa de designeri de la PracowniaPolka

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...