Intr-un proiect de amenajare este nevoie uneori de o reconfigurare a incaperilor, asta insemnand ca unii pereti sunt eliminati sau altii noi ridicati pentru a crea zone functionale. Important de stiut ca aceste modificari se realizeaza doar cu acordul arhitectului astfel incat peretii sa nu faca parte din structura de rezistenta a imobilului. In cazul proiectului de amenajare pentru un apartament de 2 camere despre care vreau sa-ti vorbesc astazi, camerele au suferit modificari menite sa imbunatateasca fluxul de circulatie si sa mareasca functiunile.

Astfel, bucataria comunica acum direct cu livingul, baia a fost marita si intrarea modificata, iar camera destinata dormitorului a fost usor micsorata pentru a largi holul si crea aici spatii de depozitare.

Spatiul rezultat este unul modern, functional, minimalist amenajat. Decorul neutru al zonei de living este pus in valoare de accentele cromatice de rosu. Deschizand bucataria spre living, s-a putut amenaja si un spatiu de luat masa ce face legatura discret intre cele 2 functiuni. In locul unor usi batante, s-a optat pentru o usa culisanta.

Finisajele din esente de lemn natur si cremul cu care ai fost zugraviti peretii descriu un camin cald si primitor si mai ales luminos. Eliminarea peretelui despartitor amplifica senzatia de luminozitate, iar perdelele filtreaza placut lumina. Spatiul respira, nefiind agresat de mobilier in exces; lipsesc chiar si covoarele.

Bucataria de dimensiuni reduse a fost optimizata prin folosirea culorilor deschise si a fronturilor din MDF lucios care fac spatiul sa para mai mare. Decorul obtinut este unitar si aerisit, fiecare colt fiind exploatat in totalitate. Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier, iar portiunea dintre blat si corpurile suspendate a fost decorata cu un mozaic ce reuseste sa creeze un efect dinamic asupra amenajarii.

In noul hol creat a fost amenajat un dressing pentru depozitarea hainelor. Zona dedicata dormitorului a fost conturata intr-un mod asemanator livingului, fiind un decor ce nu te duce cu gandul neaparat la o zona de noapte. Canapeaua pentru care s-a optat este extensibila, iar comoda ofera un plus de depozitare. Accentele de albastru induc o stare de relaxare in ambientul creat.

Cromatica calda este preluata si in baie. S-a reusit optimizarea spatiului prin inlocuirea cazii cu o cabina de dus. Lavoarul este incadrat intr-o masca care ascunde deopotriva spatiu pentru depozitare sub forma unor sertare de diferite adancimi, dar si masina de spalat.

Sursa foto

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii