fbpx

Open space sau spatii separate: cum sa imparti bucataria si livingul

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Preferi o bucatarie open space sau una separata? Clasica dilema a oricarei persoane care doreste sa isi cumpere o noua casa sau sa reamenajeze spatiul din locuinta actuala. Din fericire, de cele mai multe ori aveti oportunitatea de a alege sa combinati livingul cu bucataria sau sa aveti doua spatii distincte pentru cele doua camere.

Deschide Galeria

Va prezentam cateva solutii prin care puteti folosi mici trucuri pentru a include bucataria si livingul in aceleasi spatiu, insa de a le pastra in acelasi timp, in sectiuni distincte ale casei.

Avantajul separarii complete a bucatariei de living ajuta la izolarea mirosurilor atunci cand gatesti, insa poate scadea luminozitatea din incapere si in unele cazuri, bucataria poate ajunge sa fie prea inghesuita.

Pe de alta parte, combinarea bucatariei cu zona de living creeaza un mediu mai spatios si mai luminos. Acest tip de amenajare are nevoie, totusi, de o buna delimitare a zonelor, conform destinatiei fiecareia.

Galeria de fotografii exemplifica vizual mai multe tipuri de separare a functiunilor intr-un open space, cu beneficiile si dezavantajele fiecaruia si trucurile de amenajare pe care le propunem.

Iata cele mai importante puncte ale acestor tipuri de amenajari:

Peretii glisanti va permit sa divizati sau sa fuzionati oricand cele doua medii aparent distincte ale unui open space. Nu este nevoie decat de un singur gest!

Daca ai o bucatarie in care poti amplasa un bar sau o insula ca spatiu pentru luat masa, obtii din start o solutie excelenta pentru delimitarea livingului de bucatarie, incluzand aici si zona de dining.

Imparte spatiul folosind culoare. Delimiteaza zonele folosind culori contrastante sau nuante diferite ale aceleiasi culori. Spre exemplu, poti chiar sa folosesti diferite materiale sau culori pentru covoare prin care sa separi podeaua comuna.

Un panou din sticla de inspiratie industriala iti poate oferi senzatia de spatii separate, insa in acelasi timp, transparenta sticlei uneste cele doua medii fara a-i conferi prea multa discrepanta.

Chiar si tavanul poate contribui la divizarea unui open space. Cornisele si profilele din ipsos amplasate ca decoratiuni ale tavanului, impreuna cu solutiile inovatoare de iluminat, ajuta la perceptia vizuala a spatiului ca fiind unul divizat.

Cu mici costuri poti construi cateva ziduri false cu inaltimea de aproximativ un metru, care sa imparta open space-ul, dar pe care sa il pastreze deschis. Rafturile sau nisele construite in pereti reprezinta, de asemenea, o solutie decorativa si functionala.

Daca vrei mai multe idei de compartimentare a spatiului, poti gasi aici 15 sfaturi numai bune de implementat!

Sursa foto: pinterest.com

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...