Transformarea unui atelier intr-o locuinta moderna

Despre acest subiect al spatiilor neconventionale trasformate in locuinte am mai scris si intr-un articol din trecut. V-am mai prezentat o asemena amenajare din Toronto, acum va vom prezenta una din Paris. Sa vedem cum abordeaza francezii aceste spatii care initial nu au fost proiectate pentru a fi folosite ca spatii de locuit.

Deschide Galeria

Munca de reamenajare si reconfigurare a spatiului apartine unor arhitecti francezi, acestia au reusit sa transforme un atelier, iesit din uz, intr-o locuinta contemporana pentru o familie cu doi copii. Aceasta locuinta reprezinta o imbinare inteligenta a unor stiluri precum cel contemporan cu cel industial, iar combinatia dintre acestea pastrand si un aer aer oarecum vintage.

Abordarea lor a urmarit valorificarea la maxim a spatiului disponibil. In vechea hala au fost introdusi cativa pereti despartitori si au fost create multiple spatii de depozitare.

Sufrageria este un alcatuita dintr-un spatiu deschis in care au fost incluse o biblioteca, un pian, o canapea confortabila, iar acest living “comunica” cu o bucatarie extrem de cocheta si functionala.

Punerea in evidenta a deschiderilor, folosirea unor planuri continue si a materialelor de nuante care creeaza spatialitate a fost un artificiu la care arhitectii au apelat pentru a largi orizontul din punct de vedere vizual.

Bucataria este una din cele mai indraznete amenajari, aceasta este delimitata discret de restul camerei de tip open space, este decorata in nunate foarte placute iar sistemul de iluminat – un ciorchine de abajururi albastre, este pur si simplu adorabil.

Din punct de vedere al amenajarii, au fost pastrate si multe din elementele originale ale constructiei. Unul dintre pilonii de sustinere, de exemplu, se afla chiar in mijlocul living-ului.

Din punct de vedere ar stilului, designul interior are mici influente industriale si scandinave, insa mai are si numeroase elemente contemporane, ceea ce creeaza un contrast interesant intre trecut si prezent. Putem remarca incercarea de a imbina aceste stiluri diferite, dar cu asemanari subtile intre ele care ofera spatiului un aer foarte autentic.

Astfel, pe langa pastrarea unor elemente din vechiul atelier arhitectii au inclus formele precise si liniile cursive ale finisajelor moderne. Pilonul din sufragerie are o culoare care se imbina perfect cu nuanta canapelei sau a caloriferelor.

In ambele dormitoare, atat cel al copiilor cat si cel al parintilor, au fost instalate paturi supraetajate. Acest lucru ajuta la o valorificare mai buna a spatiului disponibil dar in acelasi timp ofera casei o nota de autenticitate si nonconformism.

Aceasta locuinta reprezinta o abordare contemporana aplicata unui spatiu vechi – dovada ca nicio transformare drastica nu este irealizabila.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole