Transparenta si plutire in amenajarea unei zone de zi din Bucuresti

Cele mai citite

Optarea pentru un spatiu deschis format din bucatarie si living poate deveni o provocare atunci cand doresti ca delimitarea celor doua incaperi sa fie una vizibila.

Deschide Galeria

De aceasta data vorbim de o transformare practica mai intai de toate, cu baze scandinave in ceea ce priveste stilul si cu rol functional in facilitarea desfasurarii tuturor activitatilor care vor exploata suprafata pusa la dispozitie.

Arhitectii care s-au ocupat de amenajare, Alexandru Bucur si Roxana Dobos de la Interiology, au avut misiunea de a face fata unei provocari in ceea ce priveste atat functionalitatea spatiului, cat si obtinerea unei estetici omogene.

Din dorinta de identificare cu propria locuinta, posesorii aleg de cele mai multe ori adaugarea de accente personale. In cazul de fata se fac remarcate doua pasiuni: pentru domeniul medicinei si pentru calatorii. Posibilitatea expunerii intr-o maniera corecta din punct de vedere estetic a suvenirurilor achizitionate sau a cartilor si altor materiale scrise, reprezinta una din temele principale care influenteaza intreaga amenajare. Pentru ca acest lucru sa fie realizabil, spatiul are nevoie de aerisire si luminozitate fara a fi incarcat cu prea multe elemente de mobilier.

Delimitarea rolurilor celor doua camere se face intr-o maniera nonconformista. Spatiul de pregatire si servire a mesei isi regaseste unitatea si unicitatatea in aceeasi masura, separandu-se cu ajutorul sticlei: o optiune moderna de a pastra legatura celor doua incaperi dar si de a izola fonic si olfactiv.

Mobilierul este minimalist, compact,  in nuante de alb lucios si impreuna cu masa si scaunele de bar cu design modern, plaseaza bucataria intr-un spatiu temporal de actualitate.

Zona de relaxare este extrem de luminoasa, iar folosirea beige-ului, albului si lemnului natural in nuante de ulm si nuc, dau caldura si naturalete. Pentru ca s-a dorit conturarea unei senzatii de plutire in armonie a tuturor elementelor, corpurile de mobilier sunt suspendate mural, asa cum se poate observa in cazul bibliotecii sau a pantofarului. Pentru a asigura o depozitare cat mai permisiva tuturor materialelor care respecta subiectul medicinei, biblioteca devine una generoasa in ceea ce priveste oferirea de spatiu necesar.

O relaxare in tendinte si o socializare de calitate nu se poate face altfel decat intr-o maniera moderna. Acest fapt ne este prezentat de introducerea in prim plan a unei mese din sticla  in jurul careia sunt asezate un set de scaune cu design abstract. Tiparul modern se pastreaza si in cazul fotoliului, coltarului si mesei de cafea. Nu putem sa nu observam faptul ca texturile anumitor elemente de mobilier prezente in spatiul living-ului se regasesc si in zona de pregatire si servire a mesei.

Desi lumina naturala are acces intr-o cantitate insemnata, componentele de iluminat artificial sunt pozitionate astfel incat sa asigure o iluminare corecta dar si practica in acelasi timp, asa cum o face lapadarul aflat in vecinatatea coltarului.

Pentru ca au avut de a face cu o suprafata pe lung, solutia aleasa de arhitecti a fost mutarea accentului pe motivul diagonalei. Astfel, motivele geometrice oblice se regasesc atat in componentele textile, cat si in mobilier sau pe podea.

Finisajele metalice, elementele naturale reprezentate de lemn si plante decorative, sticla si texturile accesoriilor, fac din acest open space un spatiu coerent si unitar ce respecta tendintele unei amenajari nordice.

Daca iti doresti sa colaborezi cu Alexandru sau Roxana, ii poti contacta aici

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa