Unde asezam masina de spalat rufe intr-un spatiu mic

Cu siguranta te-ai confruntat cu aceasta problema, mai ales daca locuiesti intr-un spatiu mic – locul masinii de spalat rufe. Daca te afli in plin proces de amenajare, iata cateva idei care sa-ti fie de folos.

Deschide Galeria

Cel mai utilizat loc pentru masina de spalat este baia. In cazurile cu doua bai, spatiul din baia de serviciu se poate transforma intr-o zona de spalatorie.

Dar unde putem instala mai exact masina de spalat? Una din variantele pe care ti le propunem este chiar sub lavoar, eventual sub un blat comun cu un dulap sau sertarele folosite pentru depozitare. Ca sa faci o separare vizibila poti opta pentru o partitie suplimentara astfel incat sa delimitezi clar cele doua zone.

In cazul in care nu poti ajusta inaltimea lavoarului la cea a masinii, asaza masina in imediata apropiere. Poate fi lasata de sine statatoare sau integrata intr-un corp tip nisa. Daca nu iti doresti sa fie vizibila, o poti inchide intr-un dulap realizat la comanda pe masurile masinii sau cu un simplu rulou precum cele folosite la exteriorul ferestrelor. Instaland deasupra masinii cateva rafturi iti vei asigura mai mult loc pentru depozitarea detergentilor sau chiar a rufelor murdare.

Intr-o nisa poti incastra atat masina de spalat rufe, cat si uscatorul de rufe automat. In functie de spatiu poate fi in baie sau in apropierea baii, pe hol. Tot aici, ia in calcul un corp tip Jolly culisant pe care sa-l folosesti ca suport pentru detergenti si alte produse utile.

Zona holului iti ofera o varianta demna de luat in calcul. Intr-o camara sau chiar in interiorul dressingului, in apropierea baii, iata un loc perfect pentru a aseza masina de spalat si uscatorul de rufe automat.

Desi multi o considera nepotrivita din motive de igiena, si bucataria poate fi locul potrivit pentru a instala masina de spalat rufe. Incastrata in apropierea chiuvetei si ascunsa in spatele unei usi, iata o solutie care iti va elibera baia, oferind mai mult spatiu liber. In cazul unei bucatarii lungi si inguste, masina de spalat rufe poate fi montata paralel intr-un corp de sine statator, pastrand astfel distanta de zona de gatit.

Adaptarea este cuvantul cheie in cazul instalarii masinii de spalat rufe. Baia, baia de serviciu, holul, bucataria sau poate un spatiu tehnic special gandit in acest sens, toate sunt solutii optime pe care merita sa le iei in calcul. Imaginile din galerie te vor ajuta sa vizualizezi mai usor ideile expuse mai sus.

Sursa foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole