Vila cu o arhitectura contemporana din mijlocul padurii Corbeanca

Aceasta vila construita in mijlocul padurii Corbeanca este o aparitie inedita in peisajul dominat in general de copaci. La o plimbare prin padure o asemenea priveliste este una destul de interesanta, multitudinea detaliilor alese facand ca acesta constructie sa se integreze armonios printre nunatele naturale date de trunchiuri si frunze.
Vazuta de sus, forma casei pare a fi trei vreascuri asezate pe pamant, unul peste altul.
Decupat din teren cu ajutorul zidurilor de sprijin, volumul construit se detaseaza de sol lasandu-si aparenti stalpii structurali din beton si acoperind platforma de garaj. Precum coroana unui copac ce se ridica spre cer, nivelurile casei sunt ca niste frunze suprapuse, niste platforme plutitoare ce se deschid progresiv, de jos in sus, in terase tot mai expuse catre lumina.
Cum era si firesc fiecare zona de locuit se deschide catre padure, iar accesul este facilitat de o terasa deschisa ori acoperita sau de o logie.
Spatiile locuintei sunt grupate in zone usor identificabile, in jurul scarii interioare. La primul nivel al cladirii sunt cuprinse spatiile tehnice si o garsoniera destinata personalului de intretinere. Al doilea nivel contine trei zone distincte: zona principala de zi cu bucatarie, dining si living, un dormitor de oaspeti si un studio cuprinzand birou, dormitor, dressing si baie. La etajul superior regasim un dormitor cu baie si dormitorul matrimonial cu baie si dressing proprii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole