10 plante de interior foarte usor de intretinut

Plantele de interior au numeroase beneficii atat pentru decorul casei cat si pentru sanatatea noastra, a celor care locuim in preajma lor. Pentru unii dintre noi insa, ingrijirea lor pare o misiune imposibila. De cate ori nu vi s-a intamplat ca o planta sa se usuce pentru ca ati uitat de ea sau ati ignorat complet nevoile ei de apa si lumina? Asta nu inseamna ca cei mai putin indemanatici in ale gradinaritului dintre noi nu ar trebui sa se bucure si ei de mai mult verde in casele lor. Iata de ce ne-am gandit ca o lista cu 10 plante de interior foarte usor de intretinut va fi utila tuturor celor care isi doresc sa cumpere astfel de plante. 

Deschide Galeria

Sanserveria cylindria este o planta suculenta, asemanatoare cu aloe vera, potrivita pentru orice tip de locatie de interior si care se ingrijeste usor. Popular este cunoscuta si ca limba soacrei.

Guzmania este de asemenea o planta rezistenta cu o floare frumoasa disponibila in mai multe culori si forme perfecte pentru a anima atmosfera oricarui apartament.

Kalanchoe este una dintre cele mai prietenoase plante de interior. Floricelele mici in culori de roz, portocaliul sau violet vor face orice camera mai placuta. Este o planta suculenta, carnoasa cu frunze lucioase. Kalanchoe poate produce flori aproape 6 luni de zile.

Palmierul este poate cea mai rezistenta planta de interior. Aspectul ei aduce beneficii oricarui decor.

Cactusul vine si el din urma in acest top. Cactusul  creste in mod natural in desert. Desi apartamentul vostru nu e in desert, imaginati-va cat de bine o va duce cactusul la voi in casa. secretul? Udati-l rar. Ce ti-ai putea dori mai mult de la o planta?

Hoya sau planta de ceara are un aspect placut si un miros imbatator; se ingrijeste usor si nu necesita udari frecventa.

Planta de jad sau arborele de jad are nevoie de putina apa si putina lumina si va trai mult timp fericita in casa ta. Specialistii feng shui o recomanda pentru ca atrage prosperitatea. E planta ideala, nu-i asa?

Filodendronul inseamna iubitor de copac, pentru ca in mediul natural aceasta planta creste pe langa copaci. Exista bineinteles si variantele mai mici pentru apartamente. Nici filodendronul nu va da batai de cap cand vine vorba de ingrijirea lui.

Dracaena marginata este o planta tropicala avand culori interesante care se ingrijeste usor si care isi va merita un loc de cinste in livingul tau. 

Zamioculcas zamifolia cunoscuta si sub numele de planta ZZ atrage privirile prin aspectul deosebit al frunzisului. Si ea prefera udari rare, interesant fiind faptul ca planta nu are o tulpina aparenta, frunzele aparand din radacina ascunsa in pamant. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole