5 sfaturi usor de implementat pentru decorarea bailor mici

Reclama

Baile mici nu sunt deloc problematice atunci cand vine vorba despre decorarea acestora. In plus, putem folosi oricand diferite piese de decor sau de mobilier care sa creeze impresia unui spatiu mai amplu si sa ii ofere mai multa functionalitate.


Deschide Galeria

Intr-o baie mica, este necesar sa adaptam piesele de mobilier la dimensiunile disponibile. In acest caz, este posibil sa nu putem aseza in micul dulap de sub chiuveta toate obiectele pe care ni le-am dori in baie. Va sfatuim sa plasati pafumurile, recipientele pentru pasta si periuta de dinti sau lumanarile parfumate pentru baie pe suporturi speciale, asezate pe peretii din baie. In acelasi mod, putem alege sa agatam pe pereti suporturi pentru prosoape sau pentru uscarea hainelor.

Iata cateva idei de amenajare pe care vi le propunem pentru a folosi orice spatiu dintr-o baie mica in avantajul vostru si din care va puteti inspira.

In privinta cromaticii bailor mici, noi pariem pe unitate atunci cand alegem nuantele pentru pardoseala si pereti. Acasta va asigura continuitatea cromatica a baii si o va face sa para mai spatioasa. Desi materialele sunt diferite in cazul podelei si a peretilor, trecerea dintre cele doua planuri nu trebuie sa se faca brusc. Puteti opta pentru nuante complementare sau pentru o nuanta intre cele doua pentru segmentul care va face trecerea dintre acestea.

Culori clare sunt in general recomandate pentru spatiile mici, insa puteti indrazni intotdeauna putin mai mult pentru a iesi din tiparele decorului.

In acest sens, daca va doriti culori contrastante, puteti opta oricand pentru o culoare pentru pereti pe care sa o potentati prin adaugarea unei piese de mobilier intr-o nuanta contrastanta, dar dintr-un material comun, precum lemnul. In cazul amplasarii unui mic dulap, cea mai potrivita alegere este unul cu rafturi deschise care sa permita usor accesul la obiectele asezate in interior.

O idee excelenta care contribuie la senzatia vizuala de latime a baii este eliminarea dulapului de sub chiuveta. Aici, putem monta rafturi sau putem aseza diferite cutii pentru depozitarea lucrurilor necesare.

In final, ne dorim sa economisim spatiu, dar in acelasi timp sa completam prin functionalitate. Piesele de mobilier alese isi vor pastra calitatea estetica, insa vor fi folosite pentru a maximiza spatiile de depozitare din mica baie.

O idee ar putea fi achizitionarea unor mici taburete din lemn care pot functiona excelent ca elemente decorative, insa pe care veti putea aseza prosoapele sau alte articole de baie.

Sursa foto: www.pinterest.com

Articole noi

Bucura-te de serile de vara in mansarda, fara tantari

Cum aerisești camerele de la mansardă și ții departe...

Apartament de trei camere amenajat in nuante pastelate pentru o familie tanara din Bucuresti

Povestea de astazi are ca protagonist un apartament de...

Amenajare zona de zi pentru un cuplu de tineri – Casa in stil scandinav

Proiectul a vizat intr-o prima etapa doar parterul casei,...

Locuinta de 38 mp amenajata modern in nuante de bej

Desi suna putin (masurat in metri patrati), suprafata acestui...

Acessorii pentru un plus de confort in dormitor

Fie ca ne dorim un somn mai bun ori...