5 to go – inca o locatie, pe Pache Protopopescu

Pe data de 26 martie s-a deschis cea mai noua locatie 5 to go, aceasta fiind localizata pe strada Pache Protopopecu, la numarul 21. La fel ca in cazul celeilalte cafenele din Piata Lahovari, ideea dupa care functioneaza a ramas aceeasi: 5 to go – Cafeneaua unde orice produs costa 5 lei!

Deschide Galeria

5 to go este un concept si un stil inovativ ce se raporteaza la tendintele din ultimii ani in amenajarile de design interior in segmental HoReCa.

Initiatorul proiectului, Radu Savopol, a luat in calcul inca de la lansarea conceptului 5 to go deschiderea a minimum 15 locatii in Bucuresti. Multumita rezultatelor economice pozitive obtinute de locatia 5 to go – Piata Lahovari s-a accelerat deschiderea urmatoarei cafenele si semnarea a inca doua contracte pentru noi locatii.

Proiectarea cafenelei 5 to go – Pache Protopopescu a durat aproximativ doua saptamani iar amenajarea spatiului inca o luna de zile. Iar la aceasta s-au folosit materiale cat mai naturale si cat mai brute din punct de vedere al finisajului (de exemplu: fier beton, piatra si gresie cu accente spaniole).

Majoritatea piesele de mobilier cu care s-a decorat interiorul sunt handmade, acestea au fost proiectate si fabricate in atelierul companiei No9 Design, iar o alta parte a decoratiunilor sunt achizitionate din magazine de specialitate.

Cu toate ca noua locatie 5 to go se afla intr-o cladire veche, aceasta a fost foarte bine intretinuta motiv pentru care nu au intampinat probleme majore in timpul amenajarile efectuate. Prin aceasta reconditionare putem chiar spune ca au adus un plus de valoare estetica cladirii si implicit zonei.

Radu Savopol spune ca atunci cand a pornit proiectul 5 to go a avut ca surse de inspiratie localurile din San Francisco, acestea au un design foarte primitor si comfortabil.

Profesia de baza a lui Radu Savopol este cea de designer. Acesta are o experienta de 20 de ani in domeniul amenajarilor HoReCa si rezidentiale, timp in care a dezvoltat mai multe proiecte, insa cele mai cunoscute sunt: Old Nick Pub Sinaia, Old Nick Pub Bucuresti, Famous Club Sinaia, Fusion Music Factory, Cafeneaua Parcului, La Cafenea, English Bar- Hotel Pallace Sinaia, Nargilla Bar & Grill Unirii, Blue Caffee Lavazza, Cafeneaua Regala Casino Sinaia inclusiv 5 to go.

Locatia din Pache Protopopescu are 30 de metri patrati, iar bugetul alocat se invarte in jurul sumei de 20.000 de euro, fara dotarile din bar.

La intrebarea cum descrieti 5 to go intr-o singura propozitie, Radu ne-a raspuns cat se poate de simplu si de natural: “Smile, there’s coffee!” Un raspuns care chiar ne face sa zambim.

Acesta este un bun slogan pentru o cafenea care se potriveste ca salut pentru oamenii care viziteaza zilnic 5 to go. Acestia sunt oameni plini de viata, dinamici, cunoscatori ai cafelei de specialitate, conectati la nou, si care apreciaza raportul calitate-pret.

Citeste si Frudisiac – o cafenea scandinava pe meleaguri bucurestene

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole