Cum sa decorezi un living cu ferestre mari

In mod natural, majoritatea dintre noi prefera ferestrele mari din diferite motive. De la patrunderea luminii naturale intr-o cantitate mai mare pana la admirarea unei panorame frumoase. Insa decorarea unui living cu ferestre mari este o sarcina mai dificila decat pare.

Deschide Galeria

Intrucat marimea lor este una semnificativa, ferestrele mari pot transforma un living intr-unul foarte luminos. Exista doua posibilitati in acest caz: fie urmati aceeasi linie si continuati folosind culori deschise si texturi usoare pentru a pastra decorul aerisit sau abordati ideea contrastelor, folosind culori mai inchise si texturi bogate.

Puteti obtine un echilibru folosind o paleta de culori deschise si calde pentru a complementa lumina care patrunde prin ferestre. Galbenul sau portocaliul sunt doua sugestii de culori binevenite. Adaugand galben, culoarea soarelui sau accente de portocaliu veti aduce un aer dinamic si proaspat in intreaga incapere.

Daca va doriti o atmosfera calda si confortabila, puteti folosi tonuri de bej, maro sau chiar rosu pentru a contrasta cu deschiderea ferestrelor. Ca material principal, recomandam lemnul. Grinzile din lemn intr-o incapere cu ferestre mari cu siguranta sunt un detaliu placut. Acelasi efect il veti obtine si cu un semineu sau cu un perete de caramida expusa.

Insa, de cele mai multe ori, ferestrele mari devin ele insele o piesa de decor. Prin marimea lor, transforma amenajarea iar celelalte piese de mobilier raman in fundal completand imaginea adusa de ferestre si de privelistea care se oglindeste in ele. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole