Idei pentru amenajarea terasei intr-un stil urban

Locuitul in oras are avantajele si dezavantajele sale. Confortul, accesul facil catre orice zona este mereu insotit de trafic aglomerat, noxe, poluare si zgomot intens. Intr-un astfel de peisaj, simtim pe deplin lipsa unei gradini sau a unui spatiu verde in care sa ne refugiem la sfarsit de zi.

Deschide Galeria

Insa acest lucru este posibil daca avem la dispozitie putin spatiu pe terasa. Vom putea astfel sa cream un spatiu verde care sa ne deconecteze si sa ne incante atmosfera. Iata cateva idei pentru amenajarea terasei intr-un stil urban.

Incepeti prin a planta sau cumpara ierburi si plante de sezon. Amenajati un pavaj si cateva structuri din caramida care sa foloseasca la plantarea unor arbusti, ca lamaiul sau leandrul. Plantele agatatoare sunt ideale pentru a decora terasa si a crea putina intimitate. Floarea numita popular “Mana Maicii Domnului” are un parfum imbietor si delicat si va fi perfecta pentru a o creste pe terasa.

Orice fel de arbusti decorativi sunt potriviti pentru a crea abundenta si impresia unei jungle urbane. Ficusul, liliacul pentru culori si miros, trandafirul japonez sunt doar cateva din speciile pe care vi le recomandam. Adaugati plante frumos colorate ca muscatele, begoniile, crizantemele sau chiar cateva ghivece cu lavanda care vor tine insectele nedorite la distanta. 

Alegeti mobila usoara, cu structuri impletite sau pentru un aspect vintage, cautati-le pe cele din fier forjat. Masa si scaunele sunt piesele de mobilier cele mai importante dintr-o terasa. Puteti adauga si un balansoar sau mai multe, daca spatiul va permite. Luati in considerare sa integrati si cateva umbrele sau o pergola pentru a va feri de lumina in exces de pe timpul verii. Si o bancuta alba se va integra perfect in spatiul terasei. 

Personalizati apoi cu perne decorative. Jucati-va cu modelele si culorile pe care le gasiti, vopsiti apoi ghivece in nuantele preferate si aduceti orice decoratiuni, precum o veche lampa de gaz sau un ceainic colorat care sa inveseleasca spatiul. 

Sursa foto: houseandgarden.co.uk

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole