American Institute of Architects a desemnat casele anului 2014

American Institute of Architects (AIA) a desemnat casele anului 2014, axandu-se pe complexele de case pentru o familie sau un grup de familii si cazari speciale pentru batrani sau cazuri sociale. Bazandu-se pe aceste criterii, AIA a desemnat cele mai bune case noi din Statele Unite ale Americii, in functie de design, functionalitate si facilitati.

Deschide Galeria

Designurile atractive cu care vin aceste case fac parte din noile curente arhitecturale, care merg pe energia regenerabila, dorind sa realizeze cladiri cat mai eco, care sa produca daune minime mediului inconjurator.

In concurs au intrat foste cladiri institutionale care au fost abandonate zeci de ani, aziluri de batrani, centre de plasament pentru persoane defavorizate din punct de vedere social, foste scoli si case parasite.

Toate aceste cladiri au fost reconditionate complet, de la fatada, la interior, schimbandu-se chiar si imprejurimile pentru a crea cladiri cat mai atragatoare si mai eco. Panourile solare au fost foarte populare in acest an, fiind o sursa de energie adoptata pentru acoperisul multor case.

S-a pus un mare accent si pe luminozitatea acestor spatii, dorindu-se eliminarea incaperilor intunecate, in care lumina batea doar cateva ore pe zi. Acest concurs are ca scop imbunatatirea calitatii vietii in mai multe orase din Statele Unite ale Americii, dar in acelasi timp schimbarea stilului arhitectural al unor cladiri care erau lasate in paragina sau nu erau deloc functionale la standarde eficiente.

Anul 2014 a produs numeroase schimbari in domeniul arhitecturii, iar acest lucru se vede foarte usor in toate stilurile noi adoptate si implementate, care propun designuri curajoase, indraznete si neconventionale.

Nu putem spune decat ca ne bucura acest lucru, iar el este cu atat mai de apreciat cu cat serveste si un scop nobil, mai exact, acela de a imbunatati viata unor oameni care traiesc in aceste centre de plasament.

Sursa Foto: http://www.gizmag.com/

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole