Balconul – spatiu de depozitare si relaxare

In general, balconul nu este un spatiu pentru depozitare, ci unul in care sunt uitate o gramada de lucruri care fie nu mai sunt folosite, fie nu si-au gasit locul in casa.

Deschide Galeria

Pentru a ordona balconul este necesar sa se cunoasca scopul acestuia, carui obiectiv este destinat acest spatiu: este pentru uscat haine, pentru depozitat borcane, pentru biciclete, pentru flori sau pentru relaxare. In cazul in care apartamentul este prevazut cu mai multe balcoane, problema este rezolvata. Este mai dificil atunci cand locuinta are un singur balcon, si acela mic.

Cel mai bine este ca balconul sa fie folosit ca spatiu pentru depozitare si relaxare. Pentru uscarea hainelor se poate gasi o alta solutie cum ar fi un uscator de rufe cu condensare.

Pentru a face din balcon spatiu de depozitare, dar si de relaxare, folosim peretii pentru sustinerea diverselor obiecte care pot fi dispuse la vedere si dulapurile pentru a ascunde borcanele si uneltele, lasand spatiu si pentru o masa rabatabila.

In acest sens pentru biciclete sau alte mijloace de locomotie se poate utiliza un suport special agatat de un perete cu suprafata mare. Spatiul devine mai aerisit, iar impactul vizual este unul placut.

Un spatiu relativ mare trebuie acordat rafturilor pentru borcane. Sunt cateva variante care poti fi folosite pentru depozitarea lor. Cea mai eficienta, dar mai putin creativa este de a folosi un dulap. Chiar daca este banal, va proteja alimentele de caldura, soare, dar si de temperaturi scazute. Fata dulapului pote fi folosita pentru elemente de décor. Astfel imaginea nu devine anosta. Tot pe fata dulapului pot fi aplicate suporturi de pungi, ziare sau reviste.

O alta varianta este sa se foloseasca o lada pentru a pastrarea borcanelor/ conservelor sau altor obiecte ce trebuie tinute departe de soare, lumina sau frig. Lada devine suport pentru un loc de sezut tapetat cu perne. Nu mai ramane decat sa fie adusa o mica masa pentru a se crea un spatiu in care se poate servi o cafea, dar care este prevazut si cu un loc de depozitare.

Urmatoarele obiecte de stocat in balcon sunt uneltele, ele nu au nevoie de dulap, ci de rafturi de sustinere si protectie. Pentru a fi ordonate corespunzator se foloseste un raft din metal care poate sustine greutatea, iar sculele pot fi depozitate chiar in cutii de plastic.

Alte modalitati prin care balconul devine si un loc de placut sunt: o masuta care se rabateaza, cu balamale prinsa in perete sau masa si scaune pliante ce pot fi stranse la nevoie. Se poate amplasa si un hamac, care dupa ce este folosit se agata in cui pe tavan sau pe un perete.

Florile isi gasesc locul intr-o jardiniera simpla, doar la una din ferestre, cea din centru. Daca nu este suficient se poate amplasa inca un ghiveci de flori pe unul dintre pereti, dar tot agatat si nu foarte mare. Astfel spatiul nu va fi incarcat si va avea si o pata de culoare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole