Casa plutitoare: o solutie pentru zonele predispuse inundatiilor

Adresand o problema cu care mai multe tari se confrunta, designerii de la Carl Turner Architects, au proiectat o solutie adaptabila unor astfel de conditii, care produc de cele mai multe ori pagube semnificative. Astfel, a luat nastere Floating House sau casa plutitoare, un prototip care se adapteaza conditiilor climaterice din ce in ce mai neprietenoase.


Deschide Galeria

Designul cuprinde o platforma plutitoare, parte vapor, fiind in proportie de 100% autonoma, generandu-si propria electricitate prin panouri solare incorporate. Conceptul in sine este inspirat din ecosistemul condensat asemanator navelor pe mare.

Greutatea redusa a casei ii permite sa fie construita pe o structura solida intr-o campie sau vale inundabila, pe piloni sau pe o baza plutitoare. Interiorul casei este realizat din cherestea de lemn stratificat si un strat gros de izolatie. Exteriorul este placat cu fibra de sticla; carena din beton este folosita ca platforma plutitoare sau ca baza in conditii de inundatii. Gradinile sunt si ele incorporate in acest design, atat in partea din fata cat si pe acoperis, imbunatatind aspectul estetic al constructiei.

Arhitectii isi doresc ca astfel de case sa poata fi accesibile cat mai multor persoane care locuiesc in zone rezidentiale deseori afectate de inundatii.  Pentru a usura procesul per total, arhitectii vor sa gaseasca metode prin care casa plutitoare sa poata fi construita pe componente, care apoi sa fie asamblate pe loc intr-un timp cat mai scurt. 

Articole noi

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...