fbpx

Casa plutitoare: o solutie pentru zonele predispuse inundatiilor

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Adresand o problema cu care mai multe tari se confrunta, designerii de la Carl Turner Architects, au proiectat o solutie adaptabila unor astfel de conditii, care produc de cele mai multe ori pagube semnificative. Astfel, a luat nastere Floating House sau casa plutitoare, un prototip care se adapteaza conditiilor climaterice din ce in ce mai neprietenoase.

Deschide Galeria

Designul cuprinde o platforma plutitoare, parte vapor, fiind in proportie de 100% autonoma, generandu-si propria electricitate prin panouri solare incorporate. Conceptul in sine este inspirat din ecosistemul condensat asemanator navelor pe mare.

Greutatea redusa a casei ii permite sa fie construita pe o structura solida intr-o campie sau vale inundabila, pe piloni sau pe o baza plutitoare. Interiorul casei este realizat din cherestea de lemn stratificat si un strat gros de izolatie. Exteriorul este placat cu fibra de sticla; carena din beton este folosita ca platforma plutitoare sau ca baza in conditii de inundatii. Gradinile sunt si ele incorporate in acest design, atat in partea din fata cat si pe acoperis, imbunatatind aspectul estetic al constructiei.

Arhitectii isi doresc ca astfel de case sa poata fi accesibile cat mai multor persoane care locuiesc in zone rezidentiale deseori afectate de inundatii.  Pentru a usura procesul per total, arhitectii vor sa gaseasca metode prin care casa plutitoare sa poata fi construita pe componente, care apoi sa fie asamblate pe loc intr-un timp cat mai scurt. 

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...