Cele mai intalnite tipuri de perdele pentru casa

Lumea perdelelor e foarte vasta. Vrei sa stii care sunt tipurile de perdele pe care le poti gasi in magazine? Astazi ti le prezentam pe cele mai populare dintre ele.

Deschide Galeria

Perdele venetiene

Minunate pentru a crea diferite umbre si efecte in camera, perdelele venetiene sunt alcatuite din fasii inguste ale diferitelor materiale (plastic, bumbac). Avantajul acestui tip de perdele consta in faptul ca se pot transforma imediat in functie de cantitatea de lumina disponibila si ne permite sa controlam foarte usor fluxul acesteia.

Sunt potrivite in special pentru camerele tineresti sau pentru bucatarie. Cele mai frecvente materiale din care sunt confectionate sunt aluminiul, insa poti gasi si perdele venetiene din materiale precum PVC, bumbac sau lemn.

Perdele tip paravan

Perdelele in stil paravan erau intotdeauna folosite in trecut impreuna cu draperiile groase, pentru a lasa lumina sa treaca acolo unde draperiile nu acopereau fereastra.

Acestea au devenit ulterior piese de decor independente pentru infrumusetarea camerelor. Noua ne plac foarte mult pentru ca ofera intimitate fara a lasa sa se piarda nici o raza de lumina.

Jaluzelele moderne – storuri

Sunt perfecte pentru camerele in care domina atmosfera moderna si stilul minimalist. Ocupa putin spatiu si au dimensiuni reduse. In plus, le poti alege intr-o singura culoare sau cu pattern-uri diverse.

Atunci cand sunt ridicate, ferestrele raman complet libere. Jaluzelele par invizibile atunci cand sunt stranse.

Panourile japoneze

Frumusetea acestor panouri de inspiratie japoneza consta in combinarea tipurilor de tesaturi. Totusi, arata foarte bine si daca sunt fabricate integral dintr-un singur tip de material.

Avantajul alegerii acestui tip de perdele consta in capacitatea lor de a se deplasa pe orizontala sau de a se suprapune atunci cand sunt deschise. In cazul lor, putem alege orice tip de tesatura, de la cele mai groase, pana la cele mai fine.

Tie care dintre ele ti s-ar potrivi acasa? 

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole