Cum abordezi amenajarea pentru baie

Am ajuns si la capitolul amenajarea baii. Dupa ce ne-am inspirat din amenajarile de living, bucatarie si dormitor pe care le-am intalnit in ansamblul rezidential Greenfield, pentru astazi ne-am gandit sa abordam si cateva idei despre cum amenajam baia.

Deschide Galeria

Spatiul din baie este, de cele mai multe ori, unul nu foarte generos si deseori fara o sursa de lumina naturala. Solutii de optimizare exista astfel incat sa te poti bucura de confortul baii tale.

Cel mai important aspect al unei amenajari de baie este adaptarea la spatiul pe care il avem la dispozitie. De exemplu, pentru o baie foarte mica, poti opta pentru un vas de toaleta sau un lavoar suspendat. Lasand pardoseala libera, creezi impresia ca ai mai mult spatiu la dispozitie. Daca vorbim despre o baie de serviciu, atunci ai putea renunta la lavoar si monta doar o simpla chiuveta.

Ce fel de culori alegi intr-o baie? Daca nu esti foarte sigur de combinatiile de culori mergi pe varianta nuantelor neutre, bejuri sau crem. Alege o faianta cu un motiv simplu si gresie pe masura. Iti recomandam sa nu acoperi toti peretii cu faianta, eventual doar in zonele de stropire, in jurul cazii, dusului si al chiuvetei. Creeaza un punct de interes prin care sa atragi privirea. Poti face asta prin braurile din faianta, prin combinatii de culori sau printr-un model de faianta tip mozaic. Ai grija sa nu folosesti pe tot peretele acest tip de amenajare, pentru ca vei incarca prea mult spatiul (vezi modelele de amenajari propuse in galeria de mai sus).

Cum poti pune in valoare o baie? Cu nelipsita oglinda. Optand pentru o oglinda mare poti sa obtii un efect de marire a spatiului atat de pretios. Adapteaza-te in functie de configuratia incaperii si de tipul de lavoar pe care il vei alege.

Baile cu ferestre sunt un mare avantaj pentru locuinta. Aerisirea se face rapid si in plus te bucuri de o sursa de lumina naturala. Astfel, ai putea sa iei in calcul plante, iubitoare de umezeala prin care sa decorezi placut atmosfera din baie. Cu toate acestea, nu trebuie ignorat iluminatul artificial. Se recomanda o lumina alba, rece. Insa, acest lucru tine de preferinte pentru ca vor exista persoane care vor dori o lumina galbena, mai calda si mai placuta ochilor. In general se prefera o singura sursa de iluminat, insa se pot adauga si spoturi care sa ofere o lumina ambientala, relaxanta.

Daca te-am convins cu aceste idei utile, e timpul sa faci o vizita in Greenfield si sa explorezi optiunile privind noua ta locuinta intr-un ansamblu modern.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole