Cum plantam un pom fructifer?

Copacii su pomii ar trebui sa fie prezenti in orice curte si in orice gradina pentru ca aspectul si beneficiile pe care le ofera acestia nu pot fi substituite de alte plante. Pe langa faptul ca vor oferi un loc umbros in curtea ta si vor fi adapostul unor pasari sau veverite foarte simpatice, acestia pot servi si ca loc unde sa atarni un hamac, un leagan sau unde vei putea construi o casuta in care sa se joace copiii tai.

Deschide Galeria

Cand vorbim de pomi fructiferi, avantajele sunt evidente. Crescand un astfel de arbore la noi in curte ne vom putea bucura de fructele lui de fiecare data. Fructele vor avea un gust mult mai bun decat cele din hypermarket si vei avea garantia ca sunt si foarte sanatoase, bucurandu-te de faptul ca poti savura din plin roadele muncii tale.

Majoritatea pomilor fructiferi trebuie plantati la sfarsitul toamnei sau la mijlocul iernii. Aceasta este cea mai buna perioada de plantare si daca o vei respecta, pomii tai vor prinde cu siguranta radacini la tine in gradina.

In primul rand, trebuie sa te apuci de sapat o groapa destul de adanca, cam de 50-70 cm si asigura-te ca ai pus destul ingrasamant la radacina, pentru ca pomul sa aiba cat mai multi nutrienti in aceasta perioada.

Solul trebuie sa fie bine udat la inceput si este bine sa verifici periodic pomul pentru a vedea daca s-a inclinat sau daca au aparut ceva probleme.

Totul pare destul de simplu, nu? Asa este, dar inainte de a ajunge sa plantezi un pom sau mai multi arbori la tine in curte, asigura-te ca ai vorbit si cu un gradinar care iti va da si sfaturi in ceea ce priveste solul sau ce tip de pom s-ar preta cel mai bine pentru curtea si conditiile din zona in care locuiesti.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole