Cum sa alegi o cada care sa iti puna in valoare baia

Alegerea cazii de baie este un proces care va influenta aspectul intregii bai, fiind elementul central al acestei incaperi. Pe langa faptul ca este unul dintre cele mai utilizate obiecte sanitare din baie, cada are o durata de viata prelungita, uneori si de cateva zeci de ani. 

Deschide Galeria

Cada de baie se alege in functie de mai multe caracteristici care vizeaza stilul, materialul din care aceasta este realizata, forma si dispunerea, si functiile speciale, asa cum sunt cazile cu hidromasaj.

Stilul si culoarea cazii trebuie sa se integreze in designul baii si sa dea impresia de curatenie si de spatialitate. Te sfatuim sa folosesti pentru gresie si faianta o culoare care sa scoata in evidenta culoarea cazii. Baile moderne sunt amenajate astfel incat sa satisfaca si nevoia estetica, alaturi de cea practica. 

Cele mai populare cazi de baie, realizate din acril, sunt flexibile si modelate conform nevoilor. Avantajul lor este ca permit pastrarea temperaturii apei mai mult timp, sunt foarte usoare, pot fi manevrate cu usurinta si previne aparitia bacteriilor si a mucegaiului, fiind un material antibacterian.

Spatiul disponibil si forma baii vor avea nevoie de o forma potrivita si din partea cazii. Cele mai comune sunt cele cu o forma clasica, dreptunghiulara, care pot fi incastrate cu usurinta. 

Cazile semirotunde pe colt sunt realizate pentru a utiliza la maxim unul dintre colturile baii. Acestea sunt potrivite in baile mici, de apartament. 

Cazile asimetrice sunt asemanatoare cu cele semirotunde, insa acestea pot fi asezate pe unul din peretii baii sau ingropate in podea.

Cazile ovale au un aspect modern si pot avea montate picioare sau stative care sa le faca si mai aspectuoase.

Cazile retro sunt caracterizate prin detaliile artistice pe care le afiseaza, Acestea pot avea picioare din bronz sau din lemn si motive florale aplicate. 

Functiile speciale ale cazilor includ hidromasaj, aeromasaj, sisteme de curatare sau spoturi subacvatice.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole