Cum sa ingrijesti corect craciunita

Prin frumusetea ei, craciunita este planta vedeta a acestei sarbatori magice. Caracteristica ei unica de a-si schimba culoarea frunzelor o face cu adevarat speciala, fiind de cele mai multe ori un cadou delicat si apreciat. Craciunita mai este cunoscuta si sub numele de Steaua Craciunului.

Deschide Galeria

Este o planta ornamentala ideala pentru a ne decora locuintele sau birourile. Este cea mai populara dintre florile de sarbatori, frunzele ei colorandu-se treptat in rosu de obicei pe la inceputul lui decembrie. Exista si variante cu frunze albe, crem sau roz.

Se ingrijeste relativ usor, atat timp cat respectam cativa factori care ii influenteaza dezvoltarea. Nu este pretentioasa cand vine vorba de apa, putand sa reziste chiar si o saptamana neudata. Recomand totusi sa o udati regulat (sa nu lasati pamantul din ghiveci sa se usuce!) cu o cantitate mica de apa, preferabil la temperatura camerei. De preferat este sa ii mentinem pamantul umed si sa evitam stagnarea apei in suportul de sub ghiveci. Pentru ca aceasta sa reziste pe timpul iernii, trebuie sa o tinem la temperaturi nu mai mici de 15 grade Celsius, iarna fiind recomandat sa o mutam in casa si sa o pastram la temperaturi constante, intre 18 si 21 de grade, asezate in apropierea unei ferestre preferabil cu orientare estica sau vestica.

Craciunitelor nu le prieste sa fie mutate dintr-un loc in altul. Odata cumparate si aduse in mediul locuintei, alegeti-le un loc propice si pastrati-l pe acela. De preferat sa evitati pervazul ferestrei (din cauza curentilor reci de pe timpul iernii). Nu le prieste nici caldura excesiva si nici curentii puternici de aer, de aceea evitati zonele din apropierea caloriferului, radiatoarelor, a usilor sau a ferestrelor!

Aceasta planta se tunde de obicei, pentru a intineri, acest procedeu fiind recomandat primavara cand ea este mult mai viguroasa. Scopul tunsului este acela ca planta sa nu devina foarte frunzoasa, favorizand ramificarea.

Important! Dupa caderea frunzelor, craciunita intra intr-un soi de repaus. In aceasta perioada (de aproximativ 2 luni) se recomanda sa o udati foarte rar si sa o mutati intr-un loc mai racoros. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole