Cum se planteaza Floarea de Piatra?

Una dintre florile cel mai usor de crescut si cel mai usor de intretinut este fara doar si poate Floarea de Piatra (sub denumirea ei in limba latina Portulaca grandiflora) care nu ar trebui sa fie absenta din interiorul gradinii tale.

floare de piatra mov inflorita
Deschide Galeria

Fiind atat de usor de crescut si de plantat, o asemenea planta va va oferi satisfactii numeroase, pe o perioada lunga de timp, fara eforturile constante de intretinere pe care le ncesita majoritatea plantelor.

Floarea de Piatra este originara din America de Sud si contrar aspectului si originii sale de planta tropicala, aceasta nu necesita un climat foarte calduros in care sa poata creste in conditii optime si la adevaratul sau potential.

Aceasta planta trebuie introdusa in pamant inainte de primul inghet, perioada ideala fiind toamna tarzie sau imdiat dupa topirea ultimei zapezi, la inceputul primaverii. Floarea de Piatra supravietuieste fara probleme pe timpul iernii, ea neavand dificultati in adaptarea la diferite conditii climaterice.

Daca vei planta aceasta floare toamna tarziu, te vei bucura de perioada ei de inflorire de la inceputul primaverii, chiar si pana la sfarsitul verii, in functie de sezon, iar daca te decizi sa o plantezi primavara, aceasta va inflori la mijlocul verii si va ramane la fel de frumoasa pana la mijlocul toamnei.

Floarea de Piatra este un mare plus estetic in orice gradina si este ideala pentru conditiile meteo din tara noastra, fiind una dintre putinele plante cu flori care rezista fara probleme pe durata iernii, inflorind din nou, an de an, la fiecare inceput de primavara.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole