Cum se planteaza orhideea?

Orhideele sunt acele flori care te fac sa te uiti indelung la ele, sa te duci aproape de ghiveciul in care se afla si sa le admiri minute bune in sir, avand un farmec aparte.

Deschide Galeria

Ca orice alta floare care se regaseste in comert, orhideea poate fi cu usurinta crescuta in casa, fiind un element care va da bine in orice decor modern, fie ca vorbim despre un apartament sau despre o casa mare si spatioasa.

Pe timpuri, orhideele erau considerate flori cu puteri magice si erau un simbol al nobilimii si al intelectualitatii, ele fiind flori scumpe pe care nu si le permitea orice cetatean de rand. Datorita istoriei si traditiei din spatele acestor flori superbe, orhideea a ramas si in ziua de astazi o floare prestigioasa, care denota rafinamentul, eleganta si clasa posesorilor acestor plante.

Pentru a planta o orhidee, cea mai simpla metoda si cea recomandata este sa cumperi de la magazinele de specialitate sau din florarii semintele si sa le adaugi intr-un vas sau intr-un ghiveci; cand planta a crescut suficient de mare, poti umple cu muschi de copaci, bucatele de carbuni si de lemn, iar astfel orhideea ta va avea conditiile optime de plantare si de dezvoltare.

Odata cei ai mutat orhideea in acest compost realizat de tine din materialele de mai sus, nu iti ramane decat sa o uzi bine si sa o situezi intr-un loc in care sa bata lumina pe ea toata ziua, dar sa te asiguri sa nu fie lumina directa pentru ca planta sa nu se usuce.

Dupa ce vei planta prima orhidee, iti garantam ca vei planta si altele pentru ca aceasta floare provoaca efectiv o dependenta datorita frumusetii ei coplesitoare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole