Cum se planteaza rubarba? (VIDEO)

Rubarba este o planta exceptionala, atat in ceea ce priveste gustul ei, cat si efectele benefice asupra sanatatii noastre. Cu toate acestea, motivul principal pentru care nu este atat de populara in randul gradinarilor este faptul ca rubarba poate fi recoltata in intregime abia in al treilea an de la plantare.

Deschide Galeria

Pentru a creste rubarba la tine in gradina nu trebuie sa ai un anume tip de sol, deoarece indiferent de calitatea acestuia il poti fertiliza cu produse organice care se gasesc in magazinele de specialitate sau il poti ingrasa cu compost sau ingrasaminte naturale.

Ai nevoie de un spatiu de plantare de aproximativ 1 m patrat pentru a putea creste in conditii optime rubarba, iar radacina plantei trebuie introdusa in pamant la o adancime de cativa centimetri.

Odata introdusa in solul din gradina radacina de rubarba, taseaza cu mainile pamantul din jurul ei, insa nu tasa pamantul chiar de deasupra plantei deoarece aceasta are nevoie de un pamant bine fragmentat pentru a iesi cu usurinta la suprafata.

Acum ca ai plantat prima ta rubarba, nu iti ramane decat sa o uzi din abundenta, in primele zile de la plantare pentru a porni cresterea, dupa care vei incepe sa vezi rezultatele muncii tale intr-un timp cat mai scurt.

In primul an de la plantare este indicat sa nu recoltezi deloc, iar in al doilea poti incepe sa recoltezi putin, dar niciodata mai mult de doua treimi din toata planta. In anul al treilea deja te poti bucura in intregime de rubarba, avand la dispozitie o cultura bogata si bine dezvoltata.

Foarte important este sa tii minte ca frunzele de la rubarba nu se mananca, insa tulpina plantei este delicioasa si poate fi consumata intr-o sumedenie de combinatii gustoase.

Sursa Foto: Wikipedia

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole