Exemplu de scoala la care viseaza fiecare copil

Vittra Education este o companie din Suedia care și-a propus sa integreze noile tehnologii în 30 de scoli private. In loc de sali de clasa, scoala dispune de spatii multifunctionale ample, deschise, luminoase, in care elevii pot lucra impreuna sau individual.


Deschide Galeria

In loc de clase, copiii sunt organizati in grupuri, in functie de capacitatea lor și de nivelul lor de intelegere. Fiecare copil are un anumit program, lucrează pe laptopul propriu și, cel mai curios, nu primește note.

In loc de mesele conventionale si scaune, fiecare copil primeste un laptop și este incurajat sa se aseze exact cum isi doreste în timp ce lucreaza: la masa, in picioare, pe hol, afara, intins sau chiar descult.

Mobila si elementele de interior sunt astfel concepute sa incurajeze discutiile libere dintre copii, in timp ce acestia lucreaza la proiecte. Pesteri pline de culoare, o biblioteca care se deschide ca o comoara, un aisberg gigant cu un cinematograf, o platforma si o camera pentru relaxare si recreere gazduiesc multe tipuri diferite de învatare.

Citeste si Cladire sub forma unei pungi de hartie

In mijlocul zonei o cutie neagra mare cu grafica rosie modeleaza un cadru neconventional pentru biblioteca scolii. Aceasta contine reviste, carti, iPad-uri, laptop-uri, materiale de lucru care ii atrage pe trecatorii cu ale sale culori si lumini integrate in rafturi.

Nu exageram cand spunem ca designerii de la Rosan Bosch au transformat zonele comune ale scolii Vittra in medii de invatare inspirate care au spart granita dintre educatie si relaxare.

Abordarea Vittra reprezinta un studiu de caz fascinant de inovatie atat in educatie, cat si in design. Vittra utilizeaza tehnologia pentru doua scopuri: sa-si pregateasca elevii lor pentru o viata in societatea moderna, precum si de a folosi noile tehnologii pentru a extinde procesul de invatare.

Altfel spus, cu buna integrare si utilizare a unor tehnologii diverse, scolile vor fi ceea ce trebuie sa fie!

Citeste si Ged Couser, o arhitectura care "vindeca"

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...