fbpx

Exemplu de scoala la care viseaza fiecare copil

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Vittra Education este o companie din Suedia care și-a propus sa integreze noile tehnologii în 30 de scoli private. In loc de sali de clasa, scoala dispune de spatii multifunctionale ample, deschise, luminoase, in care elevii pot lucra impreuna sau individual.

Deschide Galeria

In loc de clase, copiii sunt organizati in grupuri, in functie de capacitatea lor și de nivelul lor de intelegere. Fiecare copil are un anumit program, lucrează pe laptopul propriu și, cel mai curios, nu primește note.

In loc de mesele conventionale si scaune, fiecare copil primeste un laptop și este incurajat sa se aseze exact cum isi doreste în timp ce lucreaza: la masa, in picioare, pe hol, afara, intins sau chiar descult.

Mobila si elementele de interior sunt astfel concepute sa incurajeze discutiile libere dintre copii, in timp ce acestia lucreaza la proiecte. Pesteri pline de culoare, o biblioteca care se deschide ca o comoara, un aisberg gigant cu un cinematograf, o platforma si o camera pentru relaxare si recreere gazduiesc multe tipuri diferite de învatare.

Citeste si Cladire sub forma unei pungi de hartie

In mijlocul zonei o cutie neagra mare cu grafica rosie modeleaza un cadru neconventional pentru biblioteca scolii. Aceasta contine reviste, carti, iPad-uri, laptop-uri, materiale de lucru care ii atrage pe trecatorii cu ale sale culori si lumini integrate in rafturi.

Nu exageram cand spunem ca designerii de la Rosan Bosch au transformat zonele comune ale scolii Vittra in medii de invatare inspirate care au spart granita dintre educatie si relaxare.

Abordarea Vittra reprezinta un studiu de caz fascinant de inovatie atat in educatie, cat si in design. Vittra utilizeaza tehnologia pentru doua scopuri: sa-si pregateasca elevii lor pentru o viata in societatea moderna, precum si de a folosi noile tehnologii pentru a extinde procesul de invatare.

Altfel spus, cu buna integrare si utilizare a unor tehnologii diverse, scolile vor fi ceea ce trebuie sa fie!

Citeste si Ged Couser, o arhitectura care "vindeca"

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...