Hotel Boscolo Exedra, Nice- povestea stilului arhitectural aparte

Hotelul Boscolo Exedra Nice este situat pe o stradă principală din centrul orașului Nice, Franța. Se află la o scurtă plimbare de Promenade des Anglais și de plajele sale faimoase.

Sursă foto: booking.com

Istorie

Clădirea care găzduiește astăzi hotelul a fost construită inițial în 1879 ca sediul Băncii Naționale a Franței. A fost proiectat de arhitectul Charles Garnier, cunoscut și pentru proiectarea Operei Garnier din Paris.

Stil arhitectural

Clădirea este un exemplu remarcabil de arhitectură Beaux-Arts. Stilul se caracterizează prin fațada sa simetrică, coloanele sale grandioase și ornamentele sale bogate.

Interiorul hotelului

Interiorul hotelului păstrează multe dintre elementele originale ale clădirii, cum ar fi scara din fier forjat și vitraliile. Cu toate acestea, a fost actualizat cu mobilier modern și decor pentru a oferi oaspeților o experiență luxoasă și confortabilă.

Caracteristici

Hotelul oferă o varietate de facilități, inclusiv: restaurant cu vedere la mare; bar pe acoperiș; spa; centru de fitness; piscină interioară; piscină exterioară.

Cazare

Hotelul are 111 de camere și suite, toate decorate cu bun gust și mobilate cu piese de designer. Unele camere oferă vedere la Marea Mediterană.

Stilul unic al hotelului

Stilul arhitectural unic al hotelului Boscolo Exedra Nice îl face o alegere populară pentru călătorii care caută o experiență de lux și memorabilă. Hotelul combină perfect farmecul lumii vechi cu confortul modern, oferind oaspeților săi o ședere cu adevărat specială.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole