Idei ingenioase pentru decorarea holului

Este perfect normal sa existe zone ale casei pe care nu ne-am gandit sa le decoram, asa cum ne place sa ne concentram pe alte spatii in care petrecem mai mult timp precum bucataria, dormitorul sau livingul. La cealalta extrema se afla holul, un spatiu caruia aparent nu ii acordam la fel de multa importanta si in detrimentul caruia alegem sa investim mai mult in restul camerelor.

Deschide Galeria

Noi iti spunem ca a venit momentul sa ii acorzi holului tau stralucirea care i se cuvine, transformandu-l intr-un spatiu functional si indispensabil casei tale.

Pentru a-ti scoate holul in evidenta, te sfatuim sa te concentrezi in principal pe iluminat. Uneori poate deveni complicat, pentru ca holurile au tendinta de a nu primi lumina naturala. Iti venim insa in ajutor cu o serie de sfaturi care sa te ajute in alegerea gradului optim de iluminare pentru holul tau. O idee excelenta este acea de a monta o oglinda in forma de fereastra care sa reflecte pe cat posibil lumina naturala din cea mai apropiata camera. Efectul wow e garantat!

In mod evident, atunci cand nu exista lumina naturala, cel mai eficient este sa compensezi prin vopsirea peretilor in alb si sa creezi iluminarea potrivita prin surse artificiale de lumina. Retine ca nuantele reci induc senzatia de marire a spatiului si de luminozitate. Astfel, un sfat pretios consta in completarea peretilor albi cu accente colorate in detaliile decorative. De asemenea, lampile in diverse stiluri sunt obiecte decorative ideale pentru a scoate in evidenta un hol banal.

Pentru a beneficia de toate calitatile holului nostru, trebuie sa ne gandim si la utilitatea acestuia. Te sfatuim sa uiti ca este un simplu spatiu de trecere si sa incerci sa il integrezi in atmosfera generala a casei, in ciuda acelor tablouri electrice din plastic inestetice, dar necesare.

De ce sa nu profiti de dimensiunile deloc de neglijat ale holului tau? Iti poti monta aici o biblioteca cu rafturi deschise pentru a pastra senzatia de spatialitate. Rafturile pot servi drept suport pentru carti sau pot deveni un spatiu general de depozitare. 

Nu uita ca pentru obtinerea efectului vizual de marire a spatiului avem nevoie de cateva elemente fundamentale. Am vorbit in multe randuri despre calitatea oglinzilor in obtinerea acestui efect. Astfel, o oglinda de calitate iti poate garanta rezultate incredibile. Cea mai potrivita zona pentru a monta o oglinda este in spatiul de la inceputul holului, chiar langa intrarea in apartament.

In plus, daca locuiesti intr-o casa mica, poti indrazni sa iti transformi holul intr-un ingenios spatiu de lucru. Plaseaza o masa pe unul dintre pereti pe care sa iti pui la vedere laptopul si restul materialelor de care ai nevoie zilnic.

Sursa foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole