In Bucuresti se vor construi 100 de locuinte din containere maritime

Firma Pam Consult Consortium prezinta, in cadrul editiei de primavara a Targului Imobiliar National – tIMOn, un proiect nou de locuinte care vor avea un pret foarte accesibil. Este vorba de un ansamblu social construit din containere maritime, ce va insuma 100 de apartamente de 2 camere si care va fi structurat pe 5 etaje.
Aceste tipuri de apartamente reprezinta solutii ideale de locuit pentru cei care vor sa economiseasca bani, dar si pentru cei care sunt pasionati de reciclare si vor sa faca din asta un adevarat mod de viata.
Casele din containere sunt concepute pentru a economisi cat mai multa energie, unele dintre acestea au acoperisuri verzi, panouri solare si sisteme pentru recoltarea apei de ploaie.
Desi dimensiunile unei asemenea locuinte sunt mai mici, oamenii care locuiesc in ele au parte de confortul specific unei case normale. Containerele reprezinta o solutie de locuit ecologica, sunt durabile si pot fi mutate si dezasamblate cu usurinta fara a li se afecta structura.
Avand in vedere ca aceste containere sunt folosite pentru transport putem sa ne bazam si pe rezistenta lor. Astfel in situatii de urgenta, cum ar fi cutremurele, inundatiile sau alte calamitati naturale, o locuinta din containere va fi mult mai rezistenta decat una cu o fundatie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole