fbpx

In continuare in tendinte: bucatariile in stil scandinav

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Stilul de design scandinav se bucura in continuare de popularitate, datorita simplitatii formelor sale, care ofera eficienta maxima interioarelor. Bucataria este o zona in care trebuie sa predomine functionalitatea, motiv pentru care stilul scandinav este foarte potrivit – minimalismul si prospetimea tipice acestui stil sunt o alegere inteleapta, dublate de o depozitare eficienta si o zonificare adecvata.

Deschide Galeria

Elementele cele mai des intalnite intr-o bucatarie in stil scandinav sunt luminile blande, nuantele de alb si folosirea lemnului, cu linii simple si curate.

Designul de interior nordic este corelat cu modernismul, datorita simplitatii formelor sale – interioarele scandinave fiind faimoase pentru luminozitatea si minimalismul lor. Acest stil de amenajare este unul minimalist, insa insertiile din lemn masiv ii ofera caldura si frumusete. Atmosfera unei bucatarii in stil nordic este una calda, primitoare, iar gatitul intr-un astfel de spatiu devine o experienta foarte placuta.

Exista nenumarate maniere de a reproduce aspectul scandinav in bucatarie. Cea mai simpla este pastrarea unei cromatici in intregime albe, care poate fi intrerupta de decoratiuni colorate (flori sau ghivece, prosoape de bucatarie, rame sau un backsplash colorat). Desi albul este perceput de multe persoane ca rece, el este luminos si devine un fundal ideal pentru mobilier (mai ales cel din lemn) si accesorii.

Acest stil a aparut dintr-o necesitate a locuitorilor peninsulei scandinave de a se refugia de atmosfera inchisa si mohorata de afara. Interioarele trebuiau sa fie aerisite si inveselitoare, iar albul amplifica lumina naturala, creand o atmosfera lejera, primitoare. Ferestrele ample sunt o caracteristica esentiala a acestui stil, lumina soarelui fiind binevenita si necesara in acest spatiu.

Stilul scandinav se potriveste atat spatiilor mici, cat si celor ample. El pune in valoare fiecare centimetru patrat – dulapuri modulare montate pe perete, rafturi care par sa pluteasca si blaturi de lucru ergonomice eficientizeaza bucataria si pretuiesc functionalitatea inaintea esteticii.

Rafturile deschise sunt des intalnite in bucatariile nordice – sunt considerate foarte practice, permitand o organizare eficienta si o depozitare a obiectelor care se folosesc cel mai des. Designul scandinav de bucatarie are un avantaj extraordinar: este usor de remodelat atunci cand devine monoton. Fiind un design neutru, permite ajustarea lui sau chiar trecerea la un alt stil cu usurinta.

Esenta stilului nordic este pastrarea echilibrului – nici prea mult, nici prea putin, adica lucruri mentinute simple, moderate, fara efort. Caracteristicile principale ale acestui stil trebuie aplicate in bucatarii moderne si contemporane, unde minimalismul este obligatoriu. Aici, decorul ramane interesant si capteaza atentia prin combinatii neasteptate de culori, texturi si forme sau elemente moderne adaugate elementelor clasice. 

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...