fbpx

Mic ghid de iluminat pentru exterior

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Iluminarea corecta a gradinii adauga o noua dimensiune timpului petrecut aici. Cu un plan de iluminat bine pus la punct, va puteti bucura de seri feerice in propria gradina. Iata cateva lucruri de care sa tineti cont daca v-ati hotarat sa va iluminati gradina.

Deschide Galeria

Folositi lumini de directionare pentru a ilumina aleea catre casa. Pentru confortul vizual, optati pentru corpuri de iluminat ce directioneaza lumina in jos si nu le plasati in linie dreapta, pentru a evita aspectul de pista de alergat.

Puteti alege lampile solare, care nu necesita cablare si sunt cel mai usor de utilizat. Trebuie doar sa le plasati intr-un loc insorit si sa va bucurati de ele la lasarea serii. Cu ajutorul stalpilor de gradina, puteti pune in evidentia drumul de acces sau plantele din gradina. Exista si spoturi ce pot fi incastrate in paviment, furnizand o lumina discreta pe marginea aleii sau a piscinei.

Pentru iluminarea casei, puteti alege aplice pentru exterior care sa puna in evidenta fatada si sa ii descurajeze pe musafirii nepoftiti. Magazinele de specialitate ofera designuri retro si contemporane, deci veti putea integra corpul de iluminat in stilul deja existent al casei. Optati pentru sisteme cu LED pentru a economisi energia si a contribui la protejarea mediului. LED-urile rezista pana la 40.000 ore, cu un timp mediu de folosire de 20 de ani, in comparatie cu doar doi ani pentru cele cu halogen. Sistemele cu LED, desi mai scumpe la achizitionare, au costuri de instalare si mentinere semnificativ mai mici.

Pentru iluminarea de accent, directionati un spot sau proiector pentru exterior spre un arbore sau alt punct focal al gradinii (un gard din lemn sau un perete pictat). Iluminarea de jos in sus oferita de aceste corpuri de iluminat accentueaza textura trunchiurilor de copac si creeaza o stralucire discreta, magica, a frunzisului. In plus, fasciculul ingust de lumina proiectat poate fi directionat precis catre portiunea ce se doreste a fi pusa in evidenta. Asigurati-va ca nu directionati lumina spre ferestre sau vecini.

Spoturile pot fi plasate si in partea de sus a casei sau in varful copacilor, directionand lumina in jos si iluminand coroana arborelui sau o alee. Alegeti corpuri de buna calitate, pentru a evita inlocuirea lor deasa – montarea in sine este suficient de costisitoare.

Lumina ambientala poate fi obtinuta cu ajutorul lampadarelor si a stalpilor de gradina, existand si diferite corpuri cu accent retro sau modern (de la felinare antichizate la sfere puriste). Integrate in design-ul gradinii, vor oferi o lumina discreta, placuta.

Piscinele sau fantanile decorative se ilumineaza cu ajutorul corpurilor de iluminat subacvatice.

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...