Mobila si obiecte sanitare senzationale sculptate in lemn

Seth Rolland, un creator de mobila, imbina in lucrarile sale arta cu utilul. Cu o tehnica personala, designerul reuseste sa creeze un produs dintr-o singura bucata de lemn, in forma sa naturala, pe care acesta o considera sursa de inspiratie.

Deschide Galeria

Dupa ce, la inceputul carierei sale, a realizat un blat de masa din 100 de bucati din lemn pe care le-a lipit intre ele, Seth si-a dat seama ca poate sa obtina acelasi rezultat doar dintr-o singura bucata. Astfel, a inceput sa lucreze prin tehnica de decupaj si indoire.

Lucrarile sale se apropie mai mult de arta sculpturii, oferind o foarte mare atentie detaliilor texturale. Designerul spune ca nu numai aspectul produselor sale este important, ci si cat de confortabil se va simti proprietarul folosindu-le.

Acesta alege lemnul care se potriveste cel mai bine produsului final pe care doreste sa-l creeze si isi incepe orice lucrare cu mai multe schite si masuratori.

Masa ”Corana”

Sub suprafata din sticla, blatul este o singura bucata de lemn de frasin. Designerul a decupat taieturi partiale si alternative de la un capat la celalat, dupa care a desfacut blatul ca pe un acordeon. Tensiunile create prin aceasta deschidere creeaza un blat solid si functional. Formele decorative ale decupajelor sunt subliniate de jocul dintre lumini si umbre pe care le creeaza.

Masa ”Insula de piatra”

Pe post de picioare, Rolland a folosit doua pietre cu forme naturale. Fiecare piatra a fost forata pentru a sustine picioarele curbate din lemn de cires pe care se sprijina blatul din sticla. Trei dintre acestea au o inaltime fixa, iar celelalte doua sunt ajustabile, astfel incat, ele vor sustine blatul chiar daca podeaua este denivelata. De asemenea, plasarea pietrelor se poate schimba, iar picoarele din lemn se pot roti.

Scaunul ”Trimerous”

Bratele triple sunt din lemn de nuc, picioarele din fata sunt sculptate din artar, iar blatul de stat este vid, format  din 19 straturi de furnir. Aceasta tehnica permite ca scaunul sa fie, in acelasi timp, si rezistent si usor. Spatarul este flexibil pentru a te putea balansa pe el, ceea ce inseamna ca e si foarte confortabil. Scaunul poate fi folosit atat pentru birou cat si pentru masa din bucatarie.

Vasele pentru flori

Fiecare vas este realizat dintr-o singura bucata de lemn , taiata intr-un model de acordeon si indoita intr-un cerc. Interactiunea de lumina si umbra intre aripioare accentueaza formele. Toate vasele sunt finisate cu ulei de in complet non toxic.

Cada ”Marea Salish”

In forma de barca, aceasta cada este formata din peste 200 de bucati din lemn solid. Pentru a putea fi rezistenta la apa, cada este sigilata intr-un strat invizibil de fibra de sticla, apoi acoperita in 6 straturi de lac.

 Deschide galeria pentru a descoperi si alte lucrari unice ale designerului.

Sursa: facebook.com, sethrolland.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole