(P) Knauf Insulation redefineste calitatea izolatiei prin trei inovatii

De 30 de ani pe piata internationala si de 8 ani pe piata romaneasca, Knauf Insulation este una dintre cele mai respectate si cele mai importante companii din sectorul materialelor izolante.


Deschide Galeria

Knauf Insulation este numele cel mai des mentionat atunci cand se vorbeste de termoizolarea unui sistem si asta datorita produselor de inalta calitate pe care le cuprinde in portofoliu.

În plus, nu trebuie pierdut din vedere nici interesul crescut pe care-l manifesta compania fata de inovatiile ce se pot implementa in acest domeniu, pentru ca beneficiarii sa se poata bucura de locuinte tot mai sanatoase si mai confortabile.

Astfel, prin intermediul celor trei noutati (Tehnologia inovatoare ECOSE®, Gama Smart Roof si Gama Thermal) lansate, Knauf Insulation isi atinge obiectivul de a oferi solutii exceptionale utilizatorilor si, totodata, nu face decat sa se detaseze lejer fata de ceilalti jucatori din piata.

1. Tehnologia inovatoare ECOSE®

Dupa implementarea cu succes a vatei minerale de sticla cu tehnologie ECOSE®, Knauf Insulation introduce aceasta tehnologie unica pe piata din Romania si in productia vatei minerale bazaltice.

Ce inseamna ECOSE® Technology?

Liantul utilizat in obtinerea vatei minerale bazaltice este conceput fara adaos de formaldehida, utilizandu-se in principal derivate din materii usor regenerabile care inlocuiesc produsele chimice pe baza de petrol folosite pe scara larga pentru alte tipuri de produse. Astfel, prin tehnologia ECOSE® s-a obtinut un liant mult mai solid, remarcabil, care leaga fibrele de vata minerala.

Vata minerala Knauf Insulation cu ECOSE® Technology poate fi recunoscuta usor, dupa culoarea maro obtinuta natural in procesul de productie, fara adaos de coloranti artificiali sau vopsea. Totodata, vata minerala cu ECOSE® este mai usor de manipulat, are un miros neutru, este mai usor de taiat si de montat pentru ca este si mai fina, multumita liantului pe baza de materii biologice.

Astfel, vata minerala bazaltica prezinta toate beneficiile pe care le-ar putea solicita un material izolant: eficienta sporita termica, acustica si impotriva focului (cea mai buna clasa de reactie la foc A1), usor de montat, usor de taiat, fina la atingere si cu miros neutru.

2.  Gama Smart Roof

Cea mai mare parte din caldura (aproximativ 20%) se pierde la nivelul acoperisului. Astfel, cu o izolatie montata corect, apeland la cele mai bune produse climatul interior al locuintei devine mult mai placut. Garantia acestuia creste cu atat mai mult cat Knauf Insulation a lansat vata minerala bazaltica cu performante termice imbunatatite, destinata acoperisurilor plate.

Pentru ca un material este considerat a fi termoizolant atunci cand coeficientul conductivitatii sale este mai mic de 0,1 W/mK, gama Smart Roof devine cea mai buna alegere. Coeficientul lamba λ in cazul produselor disponibile in aceasta gama nefiind mai mare de 0,038 W/mK.

Pe langa protectia termica, produsele Knauf Insulation ofera o buna izolare fonica (protejeaza impotriva zgomotului) si protectie impotriva focului (clasa A1, produs incombustibil, cu proprietati ignifuge similare pietrei).

3. Gama Thermal

Vata minerala bazaltica, destinata fatadelor exterioare, din noua gama Thermal vine in intampinarea clientului cu un coeficient al conductivitatii termice imbunatatit. Noile valori lamba (0,034 W/mK, 0,035 W/mK, 0,036 W/mK) alaturi de restul avantajelor prezentate de Gama Thermal (permeabilitate la vapori de apa, protectia pasiva la foc in caz de incendiu, stabilitatea si compactitatea, rezistenta la imbatranire, materialul prietenos cu mediul inconjurator, precum si montajul rapid si simplu) redefinesc calitatea izolatiei. Mai mult, izolatia casei moderne isi depaseste rolul de baza, acela de a se comporta ca o bariera in fata frigului, a caldurii, zgomotului si a focului, ea devine un element important in ceea ce priveste protejarea mediului interior, in asigurarea unui confort sporit, pentru ca permite cladirii „sa respire”, previne aparitia umiditatii, condensului si mucegaiului, protejeaza cladirea de actiunile mecanice si extinde durata de viata a acesteia si, nu in ultimul rand, creste valoarea proprietatii izolate.

 

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...