Proiectul Lydiei pentru reamenajarea propriei bucatarii

Cauti surse de inspiratie pentru amenajarea bucatariei tale? Iata ce minunatie am gasit astazi pentru tine: o reamenajare de bucatarie mica cu imagini dinainte si dupa.

colaj cu o bucatarie, poze inainte si dupa
Deschide Galeria

Lydia impreuna cu partenerul ei s-au ocupat singuri de reamenajarea bucatariei, iar rezultatul este cat se poate de reusit si, mai ales, pe gustul lor.

Au pornit de la zugravitul peretilor intr-o noua culoare, inlocuind verdele-lime in care nu se mai regaseau defel. La fel si cu pardoseala din laminat. Simteau nevoia de o schimbare asa ca au pornit increzatori reamenajarea. A fost o aventura care a durat mai mult decat se asteptau, dar fiecare pas le-a adus satisfactia ca proiectul se indreapta in directia potrivita. Nu au schimbat mobilierul, dar modificarile per ansamblu au transformat bucataria intr-una noua.

Peretii au fost zugraviti cu alb, iar fronturile dulapurilor, anterior crem, au fost vopsite cu un gri nu foarte inchis. La fel au procedat si cu manerele. In locul laminatului, au optat pentru placi ceramice care imita lemnul pentru ca se curata mai usor si rezista mai bine in spatiile de bucatarie, unde petele de grasime pot afecta iremediabil parchetul laminat. In plus, efectul texturat al lemnului si nuanta mai inchisa, confera un plus de stil amenajarii asa cum vei putea vedea si in imaginile de mai sus.

Pentru un plus de lumina asupra blatului de lucru, au ales sa adauge spoturi, de o parte si de alta a laturilor bucatariei, iar nisele in care le-au incastrat, au fost vopsite tot in gri, contrastand astfel cu albul tavanului. Ca sa aduca un plus de interes amenajarii, Lydia s-a gandit sa contureze o zona de accent cu caramizi pe care le-a desenat ea insasi pe suprafata dintre corpurile suspendate si blatul de lucru. O solutie ieftina si cu maximum de efect!

Inca o schimbare pe care si-au dorit-o a fost o usa noua, cu geam care sa permita luminii naturale sa patrunda si in hol chiar si atunci cand usa de la bucatarie este inchisa.

Orice bucatarie are nevoie de un loc de luat masa, oricat de mica ar fi incaperea; iata ca si cei doi au gasit o solutie optima care sa se integreze numai bine in spatiul recent amenajat. Au gasit la IKEA o masa suspendata pe care au fixat-o in perete si 2 scaune tip bar. Apoi, au completat decorul cu farfurii decorative (de la H&M Home) ce intregesc de minune decorul.

Noua bucatarie aminteste de interioarele scandinave, cu usoare influente industriale redate aici prin diferitele accesorii, de la griul mobilei, la ideea caramizilor sau noile corpurile de iluminat (si acestea au fost inlocuite, vechiul candelabru fiind total nepotrivit in noul context).

Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare si ca ideile pe care le gasesti aici sa-ti fie utile in propria bucatarie!

Sursa foto

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole