Tutorial: Cum se planteaza capsunii? (VIDEO)

Capsunele sunt fructe foarte indragite si gustoase, iar copiii le apreciaza mai ales sub forma de spuma sau frisca, fiind unul dintre deserturile populare la noi in tara.

Deschide Galeria

Fiind niste fructe foarte gustoase, dar in acelasi timp si estetice, capsunii sunt o varianta ideala pentru gradina ta, mai ales daca vrei sa experimentezi cat mai multe tipuri de plantatii.

Citeste si: cultivarea capsunelor: ce e bine de stiut

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci inainte de a te gandi sa plantezi capsuni, este sa verifici calitatea solului tau, deoarece pH-ul optim pentru capsuni este 6.2. Nu este neaparat sa indeplinesti acest criteriu, dar va trebui sa ai grija ca pamantul in care plantezi capsunii sa fie bine fertilizat pentru ca planta sa aiba de unde sa se hraneasca.

Daca vei cumpara planta de la magazinele specializate, vei primi niste radacini lungi cu o coroana mica de frunze. Radacinile trebuie plantate intr-o groapa fix de dimensiunea lor, fiind necesar sa stea drepte si neindoite in momentul introducerii lor in pamant.

Daca unele fire din radacina sunt putin mai lungi, le poti taia cu usurinta, dar nu este indicat sa tai mai mult de un sfert din radacina initiala. Planta trebuie introdusa in pamant pana la mijlocul coroanei de frunze. In situatia in care o plantezi prea adanc, planta va muri deoarece aceasta este in stadiul de crestere si va fi sufocata, iar daca o plantezi cu radacinile usor afara, acestea se vor usca, iar planta nu va rezista foarte mult.

In primul an de la plantare, este de preferat sa rupi florile imediat ce apar, pentru a incuraja-o sa dea nastere altor plante, care vor umple spatiile libere dintre straturi, acestea crescand productivitatea in anul urmator.

Acum ca stii bazele plantarii de capsuni, nu iti ramane decat sa mergi la un magazin specializat si sa iti cumperi aceste plante si niste ingrasamant, iar anul urmator te vei bucura de gustul capsunilor crescuti chiar la tine in gradina.

Citeste si: lucrari in gradina si livada pentru luna martie

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole