TUTORIAL: Cum se planteaza un rodiu, pomul care face rodii (VIDEO)

Rodiile (Punica grantum) sunt niste fructe exotice mediteraneene, extrem de delicioase si carnoase, de culoarea rosie, iar denumirea lor in limba latina este. Rodiul poate produce fructe de dimensiuni relativ mari, care au o consistenta robusta si coaja foarte tare. Fructele pot fi rotunde sau usor alungite, iar dimensiunea lor este conditionata de soiul din care face parte de conditiile de cultivare. Avand in vedere gustul lor minunat si numeroasele vitamine pe care le contin, rodiile sunt niste fructe tot mai populare.
Dupa ce puietul de rodiu ajunge la o dimensiunea destul de mare, va trebui sa sapi o groapa cam de doua ori mai mare in circumferinte fata de ghiveciul in care se afla initial arborele. Odata sapata groapa, cu delicatete, scoate rodiul din ghiveci, batand usor marginile ghiveciului pentru ca pamantul sa se desprinda.
Pentru plantarea unui rodiu se pastreaza semintele din fructe, acestea se lasa la inmuiat in apa timp de o zi, dupa care se pot planta intr-un ghiveci cu pamant. O alta modalitate este prin taierea unor butasi din ramurile fara flori ale unui rodiu si introducerea lor in apa. Acesti butasi se vor tine in apa pana cand vor prinde mici radacini. Cand radacinile sunt suficient de mari (aproximativ un centimetru) lastarul se va muta intr-un ghiveci cu pamant, urmanad sa fie udat cu regularitate. Este recomandat ca plantarea butasilor sa se faca toamna.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole