Un zgarie-nori verde facut din deseurile locatarilor in Londra

Cele mai citite

Chartier-Corbasson a dezvaluit planurile pentru un zgarie-nori facut in intregime din deseurile locatarilor. The Organic London Skyscraper este proiectat pentru a fi imbracat in panouri durabile facute din hartie si deseuri din plastic reciclat. Acest zgarie-nori va creste pe masura ce trece timpul, iar locatarii vor crea mai multe deseuri, invelisul de plastic al acestuia va fi finalizat intr-un an.

Deschide Galeria

Organic London Skyscraper al Chartier-Corbasson incearca sa reduca deseurile si sa minimizeze costurile constructiei in acelasi timp. Pentru inceput cladirea va fi construita cu o structura modelata dupa modelul asiatic din bambus. Aceste sectiuni prefabricate vor fi instalate in timp ce constructia cladirii evolueaza, iar panourile din deseuri reciclate vor fi adaugate fatadei de-a lungul timpului.

Pe masura ce oamenii incep sa inchirieze si sa cumpere spatiile de la nivelurile inferioare, va incepe sa fie construita si partea superioara, facand ca acest zgarie-nori sa creasca in mod organic ca raspuns la cerere si oferta. Odata terminata, cladirea va avea o forma de piramida alungita fina, acoperita intr-un strat cristalin de materiale reciclate. Fatada translucida va umple interiorul cu lumina naturala in timp ce il va proteja de excesul de caldura si expunere directa. Tuburile goale inserate din structura vor fi montate cu turbine de vant pentru a ii permite turnului sa isi genereze propria energie electrica.

Sursa foto: inhabitat.com

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa