Livingul – o amenajare ca o carte de vizita

Livingului ii sunt atribuite multiple functiuni dupa necesitatile si prioritatile fiecaruia dintre noi. Tinand cont de acestea putem spune ca livingul este camera careia ii atribuim cele mai insemnate atribute din ansamblul locuintei noastre. Este, daca vreti, cartea noastra de vizita.

Deschide Galeria

In functie de tipul de configuratie, livingul este utilizat in multiple feluri. De la petrecut timpul cu familia, loc pentru lectura, loc de privit la televizor pana la socializare cu musafirii care vin in vizita. Inainte de toate, ganditi-va la principala functiune a acestui spatiu: un spatiu elegant cu un decor deosebit sau doar o zona amenajata intr-un mod pragmatic pentru timpul petrecut cu familia. Aceste directii vor fi baza de plecare pentru urmatoarele etape in amenajarea livingului.

Apoi alegerea spatiilor de depozitare si cum se vor integra ele in ansamblul camerei. Piesele de mobilier, biblioteca, etajerele, rafturile suspendate, o masa pentru dining (optionala) sau chiar un birou daca nu exista o camera speciala cu aceasta functie.  Insa mobilierul nu este suficient pentru a considera camera gata amenajata. Exista si alte elemente precum covorul, tablourile sau o sculptura care contribuie la realizarea unei amenajari complexe si personalizate. Si bineinteles includem aici si corpurile de iluminat care vor pune in evidenta toate cele mentionate pana acum. Personalizarea spatiului este factorul cheie prin care definim starea de bine intr-o incapere.

Cum spuneam si in alte articole, nu ar trebui sa va fie teama de a folosi culori puternice fie ele si prin simple accente la nivelul decorului. Nu trebuie sa cadem insa nici in extrema cealalta. Ce putem face? O baza neutra precum peretii zugraviti in nuante de crem, bej sau doar alb va permit sa adaugati treptat acele pete de culoare care inveselesc camera si o fac sa vibreze transmitandu-va o stare de bine. Accentele de culoare impreuna cu texturile confera o dinamica si o caldura spatiului locuit.  Astfel de elemente colorate pot varia de la un corp de iluminat, la perne decorative sau un pled pe canapea, pana la rama unui tablou sau abajurul unei lampi. Puteti pastra intreg decorul neutru si adauga culoare prin perdelele sau draperiile de la fereastra. Important este sa optati pentru lucrurile cu care va simtiti confortabil si care va fac placere. 

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole