Spatiu functional intr-o amenajare de 42 mp

Esti in prag de amenajare si cauti cele mai bune idei pentru apartamentul tau? Suntem aici sa-ti oferim constant idei si modele de amenajari care sa te inspire si sa-ti aduca solutii de care ai nevoie. Pentru astazi iti propunem o amenajare de apartament cu o suprafata de 42 metri patrati, unde vei gasi multe idei utile, de pus in practica in propria locuinta.

Deschide Galeria

Tinand cont de limitarile evidente ale acestui spatiu mic, studioul de design care s-a ocupat de aceasta amenajare a avut ca principala misiune crearea unui apartament functional si confortabil. Tematica abordata a fost una inspirata de natura, intrucat peisajul din exteriorul apartamentului este format din multe spatii verzi si vegetatie bogata. De aceea, vom gasi diferite nuante de verde si tonuri placute de bej, crem sau chiar maro. Pana si texturile sau textilele din interior sugereaza discret acest motiv al naturii.

Configuratia existenta a apartamentului nu a permis amenajarea unui dormitor, astfel ca, in camera de zi, canapeaua se transforma in pat pentru dormit. Din dorinta de a nu incarca spatiul, designerii au amenajat locuinta intr-un stil modern de expresie minimalista, centrat pe functionalitatea zonelor. Mobilierul pastreaza aceasta latura pragmatica in designul sau. Accentele de verde anima atmosfera si se imbima armonios cu nuanta de fundal al peretilor sau textura parchetului. Interesanta si ideea de a crea un colt de citit, spatiu ce ulterior ar putea fi transformat intr-un birou.

Bucataria (de aproximativ 10 metri patrati) surprinde prin minunata alegere a unui verde pastelat foarte placut pentru pereti si a unei nuante discrete adecvata pentru un mobilier de bucatarie. Alegand o forma de L pentru a configura amenajarea acestui spatiu, se castiga loc pentru masa. Iesirea spre balcon este un mare plus pentru aceasta bucatarie. De remarcat armonia elementelor alese pentru a crea acest decor, cu siguranta un model ce poate fi aplicat in multe din locuintele voastre.

Baia ofera un aspect corect, cu elemente neutre adaptate spatiului. In hol, camara a fost transformata intr-un dressing pentru a asigura necesarul de depozitare al familiei.

Sursa foto: design-homes

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole