J’ai Bistrot – un local pour les connaisseurs

Oficial, vara a venit, iar Povestea Casei isi propune sa va ofere, in fiecare saptamana, cate o prezentare a unei terase din Bucuresti unde cei dornici sa scape de agitatia cotidiana sa se poata relaxa intr-un cadru cat se poate de autentic. Primul loc la care ne-am gandit a fost J'ai Bistrot. Aceasta gradina de vara te va cuceri de la prima vizita. J'ai Bistrot este situat pe Calea Grivitei la numarul 55, iar intrarea in aceast spatiu este in sine o experienta interesanta, care include mai multe etape.

Deschide Galeria

Dupa ce treci printr-un mic gang, la un moment dat, de pe unul din pereti te va intampina un porcusor zburator, semn ca vei patrunde intr-un scenariu unde ludicul este personajul principal. Apoi patrunzi intr-o incapere de trecere care obtureaza lumina zilei si te pregateste pentru intrarea propriu-zisa in gradina. Contrastul dintre lumina si intuneric pe care il simti atunci cand treci prin acel gang intunecos este unul destul de interesant.

Odata intrat in gradina vei constata ca zgomotul orasului dispare si atmosfera, brusc, se coloreaza. Am fost curiosi sa aflam mai multe despre povestea amenajarii acestui loc asa ca am stat de vorba cu Corina Gliga, owner J'ai Bistrot.

Care este povestea gradinii J'ai Bistrot?

“Daca e sa o luam chiar de la inceput, prima oara am deschis J'ai Bistrot in 2011, impreuna cu o prietena, la Targu Mures, in casa bunicului meu. Acel loc este o casa cu o gradina care seamana mult cu cea din Bucuresti. Acesta a fost criteriul pe care l-am urmat in alegerea spatiului, cand ne-am decis sa venim si in Bucuresti.

Ne-am dorit sa cream un spatiu relaxant si lejer. Un spatiu care sa fie placut atat ziua la pranz și util pentru întalniri pe proiecte dar si seara la un pahar de vin si o poveste cu zambete, un shot si o bere. Suntem prietenosi cu cateii si copiii. Ne-am dorit un spatiu care sa fie versatil si potrivit pentru multe feluri de evenimente pe care ne dorim sa le organizam sau gazduim.

In plus, la Bucuresti avem de anul trecut si o bucatarie care se dezvolta tot mai frumos, incercam sa achizitionam tot mai multe produse locale si sa cream legaturi cu producatori locali.”

Cat au durat lucrarile de amenajare?

"Lucrarile de amenajare au durat aproximativ doua luni pentru terasa si alte doua, in iarna pentru spatiul din interior. Ele insa revin in fiecare sezon, mereu gasim cate ceva de facut sau refacut."

Ce materiale ati folosit?

“Am incercat sa ne mulam pe stilul casei si al gradinii. Am dorit sa pastram tot ceea am putut repara si refolosi. Ne-am pliat pe un buget limitat si deci am mers pe materiale obisnuite, folosite in general si in casele private (caramizi, lemn, ciment, metal), pe care insa am incercat sa le folosim cat mai creativ.”

Cum ati descrie stilul amenajarii?

"Am abordat un stil modern, urban, insa unul foarte relaxat, cald si colorat. In multe privinte ne-am raportat la stilul pe care l-am fi ales si la noi acasa, tocmai pentru a crea senzatia de familiaritate, de acasa."

Ce influente ati avut?

"Mihai Grama, designerul nostru ar putea sa vorbeasca mult mai mult despre acest subiect. El este cel care a realizat conceptul si amenajarea ambelor spatii, atat cel din Targu Mures cat si cel din Bucuresti. El a creat partea de design cat si cea care tine imaginea noastra ca si brand. Ne-am pliat perfect in modul de lucru, el a venit cu solutii creative si accesibile din punct de vedere al bugetului.”

Cum descrieti J'ai Bistrot intr-o singura propozitie?

“J'ai Bistrot este un bistrot creativ, gandit pentru prietenii nostri, prietenii prietenilor nostri si cei in devenire.”

Cum ati descrie oamenii care frecventeaza J'ai Bistrot?

“Oamenii care ne viziteaza sunt in general relaxati, dornici de comunicare, oameni creativi si activi. Oameni care apreciaza si cauta libertatea de exprimare, decenta si relaxare in loc de epatare. Cei care rezoneaza cu genul de evenimente pe care le organizam sau gazduim, care au acelasi afinitati muzicale si repere culturale.“

Ce evenimente mai aveti pe lista in perioada care urmeaza?

"Ca in fiecare vara pregatim parteneriate cu festivaluri de film, evenimente culinare, concerte live acustice, garage sale. Suntem de asemenea deschisi la propunerile de evenimente pe care ni le fac oamenii care ne viziteaza, este mereu extrem de placut sa incepi o colaborare noua cu cineva care se simte atat de bine la noi incat isi doreste sa faca mai mult."

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole